Fogamzásgátlás-Meses kimaradás

Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! Lassan 2 éve szedem a Mercilon nevű tablettát. Ezelőtt mindig rendes volt, azonban október-november körül az egyik alkalommam csak egy napos volt, kevés vérzéssel. Hál Istennek azután rendesen megjött, viszont a mostani alkalommal, januárban teljesen kimaradt a mesesem. Kimaradás után pár nappal csináltam tesztet, az negatív lett. Az lenne a kérdésem, hogy normális-e ha fg. mellett kimarad egyszer egyszer? Lehetek-e terhes? Vagy gyógyszert kéne váltani? A 2 év alatt egyszer sem hagytam ki a gyógyszert, pontosan szedem (max 2 óra eltérés a kijelüölt időponthoz képest) , nem volt sem hányás, sem hasmenés, más gyógyszert sem szedtem, mégis kimaradt. Az igaz hogy vizsgaidőszakom volt, és ideges voltam eléggé. Válaszát előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza menstruáció kimaradása témában

Kedves kérdező!

Ha csak 1 menses maradt ki és nincs semmi panasz, továbbá a terhességi teszt is negatív, nem kell aggódni. Ha a következő várt menses sem jön meg, friss terhességi teszttel keresse fel nőgyógyászát.

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. február 17., 17:34; Megválaszolva: 2011. február 25., 21:16
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?