Petefészek ciszta miatt késik a mestruáció?

Jónapot! A következő lenne a kérdésem, van egy 5 cm-es cisztám, azt mondta a nőgyógyász, hogy a következő menstruációkor egyszerüen kidurran majd. Már meg kellett volna jönnie 5 napja, de semmi. Lehet ez a ciszta miatt? Meddig várjak, Olvastam, hogy ki is maradhat, igaz ez? De ha nem jön meg ugye nem nő tovább? Előre is köszönöm a válaszát

WEBBeteg szakértő válasza petefészek ciszta témában

Tisztelt Kérdező!

A ciszta ösztrogéntermelése révén késhet, majd a szokásosnál kissé bővebben jelentkezhet a menses. Mindenesetre ha nem jön meg a vérzés, de van szexuális élet, végezzen terhességi tesztet is, hiszen a ciszta nem zárja ki a terhességet. Azt, hogy nő-e a ciszta tovább, a 2-3 menses múlva elvégzendő kontrollvizsgálat dönti el, de az esetek legnagyobb részében addigra el szokott tűnni a ciszta.

Üdvözlettel,

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. január 27., 07:53; Megválaszolva: 2011. január 31., 20:39
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Cysta?
T.Doktor Úr! CT vizsgálat alacsony denzitású képletet mutatott a petefészkemben 18 mm ,ami már tavaly is ott volt.virgo vagyok hogyan tudják...
Tumor marker
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 50 éves vagyok két éve nincs mensesem , de állandó petefészek cystaim voltak. Most a cytologiai eredményem P2 , a jobb...
Petefészek ciszta
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Nemrégiben hasiultrahangon ,a jobb petefészekben egy 40×28mm-es vékony falú vékony septumokat is tartalmazó cystosus képlet...
Rosszindulatú petefészekciszta?
Tisztelt Doktor úr! Hasi és kismedence CT-n a bal petefészkemben találtak egy 36x31 mm átmérőjű magasabb denzitású sűrű bennékű cisztát. Ez mi...
Csokoládéciszta
Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! Pár hónappal ezelőtt hüvelyi ultrahang és azt követő MR-vizsgálat 45*50 mm-es cisztát diagnosztizált a jobb...