Cysta ovarii l. d.

Tisztelt Úr/Nő! Egy rutin hasi ultrahang vizsgálaton voltam, minden évben elmegyek.Eddig mindig negativ volt minden.Ime a mostani lelet: A másj normális nagyságú és szerkezetű, körülirt eltérés nem látható. Az epeutak nem tágabbak. Az epehólyag átlagosan telt, kőmentes. A pancreas egészében ábrázolható, eltérés nélkül. A vesék norm. nagyságúak, szerkezetűek.a lép nem nagyobb.a húgyhólyag gyengén telt, az uterus normális helyzetű, nagyságú. A jobb ovarium regióban egy 40 mm-es cystosus képlet látható.Vélemény: Cysta ovarii l.d. Menses után kontroll javasolt. Az ultrahangos doktornő azt m. ta, hogy valószinű hogy csak a késében lévő menses kapcsán alakult ki a cysta.Ezek a tipusuak eltünnek maguktól.Teljesen jóindulatú a dolog. Azt is mondta, hogy maximum az történhet meg, ha nem mulik el magától.hogy egy tűt beleszurnak, érzéstelenitésben, és leszivják.Bemegyek, és még aznap hazajöehetek.De nem valószinű hogy ez be fog következni. Kérdezném, hogy biztos, hogy nem rákos ez? Időnként előfordult, hogy késett a mensesem. Az utóbbi időben 5 nap helyett 3 napig tart a mensesem. Tisztelettel, és köszönettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza petefészek ciszta témában

Tisztelt Kérdező!

Az ultrahangot kézítő orvos többé-kevésbé pontosan mondta el a dolgokat. Panaszmentes esetben 2 menses múlva érdemes hüvelyi ultrahanggal meggyőződni a ciszta eltűnéséről, igen ritka, hogy bármi egyéb teendő legyen vele. Panasz esetén (alhasi fájdalom a leggyakrabban) a ciszta megrepedése vagy megcsavarodása fordulhat elő, ekkor azonnal keressen fel nőgyógyászt, akár ügyeletben is.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. január 06., 15:55; Megválaszolva: 2011. január 13., 10:05
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
HPV teszt eredménye