Nőgyógyászati probléma-ciszta

Tisztelt Dr.Úr/Dr.nő! 23 éves vagyok és pár hónapja a bal oldali nagyajakban cisztát talált a nőgyógyász, a városban, ahol élek, a nőgyógyász elkezdett találgatni, hogy mit lehetne vele tenni, majd végül a műtétet javasolta, de a hozzáállás nem tetszett, nem szeretném, ha rajtam kísérleteznének, mert ő még nem látott ilyet. Ezért elmentem Pestre, ahol kétszer leszívták a cisztában lévő sűrű valamit. Néha jobb, néha kevésbé, egy jó ideje már nem volt vele problémám, most azonban megint a duplájára dagadt, ezáltal akadályozza az együttléteket. Az lenne a kérdésem, hogy a műtéten kívül van más mód rá? vagy már csak a műtét maradt? A műtét után nem lesz vele problémám? Lenne még egy kérdésem, Samba fogamzásgátlót szedtem, de ha jól tudom akkor azt már nem gyártják a gyógyszerész javasolta helyette a Laurina nevű gyógyszert, azt mondta, hogy ennek ugyanolyan az összetétele. Igaz ez? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Herman Tünde válasza petefészek ciszta témában

Valószínűleg Önnek Bartholin mirigy cystája van, ezt az esetek nagy százalékában csak műtétesen, egy apró bemetszéssel lehet megoldani, de ehhez nem szükséges altatás, hanem lokális érzéstelenítésben is meg lehet csinálta. Ha a cysta gyakorta kiújul érdemes nyugalmi állapotban a Bartholin mirigyet teljesen eltávolítani, ami mindenképpen altatásban történik, ez valóban ritkább beavatkozásnak számít.

Samba helyett szedhet Laurinát vagy nyugodtan alkalmazhat pl. Lindynette 20 fg. tablettát.

Dr. Herman Tünde
Dr. Herman Tünde Szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. december 28., 14:03; Megválaszolva: 2011. január 06., 11:05
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma