• Nőgyógyászati probléma-ciszta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Úr/Dr.nő! 23 éves vagyok és pár hónapja a bal oldali nagyajakban cisztát talált a nőgyógyász, a városban , ahol élek, a nőgyógyász elkezdett találgatni, hogy mit lehetne vele tenni, majd végül a műtétet javasolta, de a hozzáállás nem tetszett, nem szeretném, ha rajtam kísérleteznének, mert ő még nem látott ilyet. Ezért elmentem Pestre, ahol kétszer leszívták a cisztában lévő sűrű valamit. Néha jobb, néha kevésbé, egy jó ideje már nem volt vele problémám, most azonban megint a duplájára dagadt, ezáltal akadályozza az együttléteket. Az lenne a kérdésem, hogy a műtéten kívül van más mód rá? vagy már csak a műtét maradt?A műtét után nem lesz vele problémám? Lenne még egy kérdésem, Samba fogamzásgátlót szedtem, de ha jól tudom akkor azt már nem gyártják a gyógyszerész javasolta helyette a Laurina nevű gyógyszert, azt mondta, hogy ennek ugyanolyan az összetétele. Igaz ez? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Herman Tünde válasza a petefészek ciszta témában

        Valószínűleg Önnek Bartholin mirigy cystája van, ezt az esetek nagy százalékában csak műtétesen, egy apró bemetszéssel lehet megoldani, de ehhez nem szükséges altatás, hanem lokális érzéstelenítésben is meg lehet csinálta. Ha a cysta gyakorta kiújul érdemes nyugalmi állapotban a Bartholin mirigyet teljesen eltávolítani, ami mindenképpen altatásban történik, ez valóban ritkább beavatkozásnak számít. Samba helyett szedhet Laurinát vagy nyugodtan alkalmazhat pl. Lindynette 20 fg. tablettát.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. december 28., 14:03; Megválaszolva: 2011. január 06., 11:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés