Hüvelyen lévő szűzhártya maradvány

Tisztelt Doktronő/Doktor úr! Egy ideje égő hüvelyi érzésem van,, fájdalmas a szexuális együttlét, és nagyobb dudrokat, nyúlványokat találtam a hüvelyemben, és a kisajkamon. Voltam nőgyógyásznál, aki azt mondta, hogy ez a szűzhártya maradvány, és nem kell vele foglalkozni. Hetente egy alkalommal tejsavas öblítést javasolt. A problémám az, hogy ő nem érezte, de én érzem, hogy a kisajkakon apró, dudrocskák vannak, mint amikor sömrös az ember. Ezek is sokszor égnek, fájnak., és nem tudom, hogy ez lehet-e a szűzhártya maradványa, Gyermekkoromban 10-12 évesen már volt egyszer ilyen problémám, de akkor még szűz voltam. Kakastaréjszerű kinövést találtam a kisajkamon. Ezzel akkor, gyermekfejjel még nem foglalkoztam, mivel semmilyen poblémát nem okozott, és mire felnőttem, igazából el is tűnt. Ez mellett fájnak a petefészkeim is, ha úgy fordulok, hogy meghúzódik, olyan mintha kést szúrnának bele. Elég gyakran van folyásom is, ez általában áttetsző, vagy ritkán fehér, és mintha kis túrószerú dolog lenne benne. Nem tudom, mit tegyek, van egy olyan érzésem, hogy ez condilloma, de ezt az orvos kizárta. Úgy tudom, hogy ezt a betegséget az immunrendszer elvileg le tudja győzni, és mivel mostanában elég sok immunerősítőt szedek, lehet, hogy ez miatt kezdett visszahúzódni, és kisebbé válni. Teljesen tanácstalan vagyok, mit tegyek. A fájó, viszkető, égő érzés már napi szinten jelen van, szexuális életet nem bírok élni. Érdemes lenne felkeresni egy másik orvost? Okozhatja-e az égő érzést és a külső, sömrörszerű dudrokat a folyásom? Segítségét köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza a hüvelyfolyás témában

Tisztelt Kérdező! Mivel én magam nem láttam az elváltozást, azt tudom javasolni, hogy bízzon annak a kollégának a véleményében, aki saját szemével látta és tapintotta az elváltozást. Ha szerinte nem condyloma, valószínűleg tényleg nem az. A kisajak egyenetlenségét és érdességét egyébként okozhatja gombás fertőzás, ami a túrós jellegű hüveéyfolyást is magyarázza. Erre egy Canesten Kombit érdemes elhasználni, ha nem allergiás rá, de ha a panaszok nem múlnak, ismételten kererssen fel nőgyógyászt. Az egyébként szintén condyloma ellen szól, hogy a dudorosság csökken, a condyloma ritkán múlik el magától ilyen látványosan, még akkor is, ha immunerősítőt szed. Az alhasi fájdalom (ami Ön szerint petefészek eredetű) szintén orvosi kivizsgálást igénmyel (ciszta kizárása ultrahanggal, gyulladás kizárása laborvizsgálattal, kórokozók keresése hüvelyváladékből / méhnyakváladékból), emiatt (is) keressen fel nőgyógyászt. Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. augusztus 30., 22:04; Megválaszolva: 2010. szeptember 01., 16:49
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Ciszta vagy petefeszekrak?
Fertőzés lehet
Mell elváltozása
Késői pete érés , PCOvagy...
Hüvelyi folyás