Klion

Kedves Doktor Ur/No! Klion D 100 huvelytablettat kell hasznalnom. Azt szeretnem tudni, hogy milyen mellekhatasai vannak a gyogyszernek? Hanyinger lehetseges? Valaszat elore is koszonom!

Dr. Csuth Ágnes válasza nőgyógyászati fertőzés témában

A Klion mellékhatásai között szerepelhet hányinger, íme a mellékhatásprofil:

LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Mint minden gyógyszer, így a Klion-D 100 hüvelytabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

A hüvelytablettát önmagában alkalmazva ritkán helyi irritációt okozhat, vagy a hüvelynyálkahártya túlérzékenységi reakciója fordulhat elő.

Klion tablettával együtt alkalmazva a következő mellékhatások fordulhatnak elő:

Nagyon gyakori mellékhatások (10 kezelt betegből több mint egynél fordul elő):

- Fejfájás

- Hányinger

Gyakori mellékhatások (10 kezelt betegből kevesebb, mint 1-nél fordul elő):

- Alhasi fájdalom

- Alhasi görcsök

- Hasmenés

Nem gyakori mellékhatások (100 kezelt betegből kevesebb, mint 1-nél fordul elő):

- Étvágytalanság

- Végtagzsibbadás

- Szédülés

- Görcsrohamok

- Álmosság

- A mozgás-koordináció hiánya

- Keserű, fémes szájíz

- Bevont lepedékes nyelv

- Hányás

- Arc, torok-, gégenyálkahártya duzzanat

- Viszketés

- Bőrkiütés

- Csalánkiütés

- Láz

Ritka mellékhatások (1000 kezelt betegből kevesebb, mint 1-nél fordul elő):

- Gombás felülfertőződés (főleg Candida)

- Zavartság

- A vizelet sötétre színeződhet, amelynek azonban nincs klinikai jelentősége.

Nagyon ritka mellékhatások (10 000 kezelt betegből kevesebb, mint 1-nél fordul elő):

- Fehérvérsejtszám csökkenés (neutropenia, leukopenia) . A vérképzőszerv lehetséges elváltozásai miatt a kezelőorvos a vérkép ellenőrzését írhatja elő.

- Túlérzékenységi reakció

- A bőr és a szem sárgás elszíneződése (sárgaság) , amely májbetegség jele lehet.

- Súlyos bőrreakciók (erythema multiforme)

- A laboratóriumi vizsgálat során a májenzim értékek megemelkedhetnek.

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

Kérdés: 2010. július 31., 00:50 ;Megválaszolva: 2010. augusztus 02., 11:15
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Canesten combi szúró fájdalmat okoz....
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az elmúlt hónapokban a nőgyógyászom többször is felírta a Fluconer tablettát (2db) , de a panaszaim megmaradtak. Most a...
Állandóan visszatérő gyulladt nemi...
Tisztelt Doktornő! A kislányom problémája lassan 1 éve tart amióta óvodába jár. Először a pirosságra lettem figyelmes a nemi szervénél...
szemáremajak viszketés
Kedves doktornő! Tegnap óta viszket a szemérem ajkam és nem tudom hogy miért.Éppen menzesz előtt állok és Canesten krémmel kenegetem, nemi...
Mi a baj?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Fehér folyásom van, néha viszkető érzéssel és enyhén szúrós szaggal. Ez a problémám már 16 éves korom óta tart....
Nemi fertőzés
Tisztel Dr. Nő/Úr! 38 éves nő vagyok, a kérdésem a következő. Hüvely folyásom van, sárgás, nem bűzös, inkább sűrű állagú. Viszont nem...