Állandóan visszatérő gyulladt nemi szerv 4 éves kislánynál

Tisztelt Doktornő! A kislányom problémája lassan 1 éve tart amióta óvodába jár. Először a pirosságra lettem figyelmes a nemi szervénél kívül. Aztán már vakarta is magát. Elvittem gyermeknőgyógyászhoz, többször is jártunk ott. Először férgesség is volt és valamilyen baci (már nem emlékszem pontosan) . Erre kapott szem és fülcseppet + tejsavas lemosást kívülre. A kezelés után javult az állapota, de ahogy abbahagytuk a kezelést, visszajött a pirosság. Ismét visszamentünk, megint ugyanaz a kezelés. Ezt 3-szor csináltuk végig, harmadjára gomba ellen kapott krémet (mycosistet) és tejsavas lemosás. Ettől szépen rendbe is jött. Amikor nem jár oviba, mert mondjuk beteg, sokkal jobb a helyzet, de ahogy elkezd megint járni, csúnya lesz neki. Olyan mintha kidörzsölné magának. Itthon mindig én szoktam törölni neki vécézés után. 1 hónappal ezelőtt fájdalmas pisilésre panaszkodott, mire elküldött az orvos vizeletvizsgálatra, tiszta genny volt a vizelete. Kórházba kerültünk, ott Zinacefet kapott vénásan (+betadinos lemosással kezelték) , mert hólyaghurutja volt. Kitenyészett egy bacilus, ez okozta a húgyúti fertőzést ami a székletben megtalálható, proteus mirabilis. Kórházból távozáskor (6 napot töltöttünk bent) kapott még 6 napig Zinnatot szájon át és betadinos lemosást. 2 hétig még itthon volt. Most 1 hete jár oviba és már megint piros neki. Fogalmam nincs, hogy mit tegyek, de ez az állapot már hihetetlen és kétségbeejtő. Nem moshatom állandóan Betadinnal, nem kenegethetem állandóan valamilyen krémmel. Itthon külön wc-re jár, csak zuhanyzik amióta kijöttünk a kórházból, gyógynövényes intim habot használok neki ami kifejezetten gyerekek számára találtak ki. Kérem segítsen mi tévő legyek. Nem értem, hogy miért alakul ki mindig ez a helyzet, valamilyen megoldás csak van a problémájára. Félek, hogy újra kórház lesz a vége, pedig én mindent megteszek, hogy minden rendben legyen nála ott lent. Válaszát előre is köszönöm! G.Edit

Dr. Pétervári László válasza nőgyógyászati fertőzés témában

Sajnos bizonyos fertőzések kontakt úton is kialakulnak.Közösségben ennek veszélye nagyobb.

Panasz esetén kezelésre van szükség, emiatt ismételten gyermek nőgyógyász felkeresése tanácsos.

Megelőzése a leírtakkal lehetséges, azt kell alkalmazni.

Kérdés: 2011. december 12., 21:53; Megválaszolva: 2011. december 13., 23:33
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Canesten combi szúró fájdalmat okoz....
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az elmúlt hónapokban a nőgyógyászom többször is felírta a Fluconer tablettát (2db) , de a panaszaim megmaradtak. Most a...
szemáremajak viszketés
Kedves doktornő! Tegnap óta viszket a szemérem ajkam és nem tudom hogy miért.Éppen menzesz előtt állok és Canesten krémmel kenegetem, nemi...
Mi a baj?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Fehér folyásom van, néha viszkető érzéssel és enyhén szúrós szaggal. Ez a problémám már 16 éves korom óta tart....
Nemi fertőzés
Tisztel Dr. Nő/Úr! 38 éves nő vagyok, a kérdésem a következő. Hüvely folyásom van, sárgás, nem bűzös, inkább sűrű állagú. Viszont nem...
Mitől lehet elkapni?
Tisztelt Dr.Nő/Úr! Rákszűrésen gennyes méhszájgyulladást talált az orvos. Dalacin-t hüvelykrémet írt fel rá, a páromat nem kell kezelni, azt...