• Canesten combi szúró fájdalmat okoz. Ez természetes velejárója?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az elmúlt hónapokban a nőgyógyászom többször is felírta a Fluconer tablettát(2db), de a panaszaim megmaradtak. Most a Canesten combi hüvelytablettájától szúró fájdalmat érzek. Ez természetes mellékhatás vagy menjek el az orvosomhoz? Mindazonáltal felhelyeztem mind a hármat és most már csak a krémet használom napi 2x. Az elmúlt másfél évben 2 havonta jártam hozzá, de nem tudott kikezelni. A kenet mindig negatív lett, de folyamatosan viszketek, néha szúr a hüvelyem és körülötte kiütések vannak, pirosan gyulladt és nyálkás folyásom van. Néha elmulasztja más gyógyszer, de a mensesem 3-4. napjától fokozatosan visszatérnek panaszaim. Ráadásul a belsőcombom is viszket. Egy alkalommal egy helyettesítő doki levett valamilyen másik kenetet (kisebb pálcával egy papírdobozba tették), ami vegyes baktériumot mutatott ki 3-as tisztasági fokkal. Arra kaptam gyógyszert, de újabb, igazoló mintát nem vettek a gyógyszeres kezelés végén, a saját dokim sose vesz le olyat, csak kenetet. Mit tegyek, hogy ne térjen vissza a panaszom? Milyen gyógyszert ajánl? A szúrás miatt menjek el mihamarabb orvoshoz? Válaszát köszönöm.

        Dr. Szalóczy Péter válasza a nőgyógyászati fertőzés témában

        Az Ön által említett gygyszerek a hüvely gombás fertőzése esetén használandók. De a fertőzések másik nagy oki csoportját a különböző baktériumok jelentik. Ezek ellen a felsorolt szerek nem hatásosak. Ha nincs lehetőség megbízható tenyésztést végezni, ami a kitenyészet kórokozó ellen használható leghatásosabb gyógyszer kiválasztását is segíti, úgy a lagegyszerűbb, de megbízható módszer az elkülönítésre a hüvely PH / savasság-lugosság/ mérése. A gomba megél savas környezetben is, de a baktérium nem. Sőt, ha lúgos irányba eltolódott eredményt kapunk a lakmuszpappír csíkon, úgy biztos, hogy bakteriális a fertőzés. Ez esetben a gombaellenes szerek nem hatásosak, antibiotikum tartalmú hüvelykúpok viszont igen.A szúró érzet a gyógyszerre azért valószínű, mert hatástalan volt de irritálta az amúgy is gyulladt hüvelyfalat.Az ismétlődések ellen fontos a tünetmentes partner egyidejű kezelése, és a kiketelt hüvely tartós, renszeres, heti kétszeri tejsavas öblítése. ( irrigálás)

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 20., 00:07; Megválaszolva: 2011. december 21., 19:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés