• kórszövettani eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretném megkérni önt, hogy szövettani eredményemet az én érthető nyelvemen elmagyarázni. " P3 eredmény után conisatiot végeztek nálam. Eredménye. 28x22x14 mm-es portiorészlet, melynek nyílása harántrés, nyílás körül barnás szürkés elszíneződés. Parakeratosis portions vaginalis cervicis uteri. Ecto et endocervicitis chronica. Ovula Nabothi. Az ectocervicalis hámban néhány kicsiny fókuszban enyhe fokú hámdysplasia (CIN I), melynek kimetszése ép környezetben történt. Tömeges vérben és pulurens nyákban szabályos endocervicalis hámrészletek és nem tipusos proliferatios fázisu corpus endometrium. HPV kenetem eredménye: negatív Válaszát előre köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a szövettani eredmény témában

        Kedves Kérdező!

        Lelete rendben van. Kis területen volt olyan enyhe hámelváltozás (CIN I), mely műtétet mindenképpen indokolttá tette, viszont a kóros terület eltávolítása épben történt, tehát beteg rész nem maradt vissza. Leegyszerűsítve: a műtét indokolt volt és remekül sikerült. Szerencsére a HPV kimutatás is negatív. További teendő: néhány hónap (orvosa megmondja, általában 3-6 hó) múlva ismételt cytologiai mintavétel (rákszűrés).


        Dr. Deli Tamás
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010-06-11 06:37:52; Megválaszolva: 2010. június 11., 06:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Dr. Kiss György! A kérdés egész régóta foglalkoztat és Önt ajánlották, abban bízva, hogy Ön egészen biztosan tudja a választ profizmusából kifolyólag. A kérdésem arra irányulna, hogy a fogamzásgátló tabletta szedése...
        Üdvözlöm. Olyan problémával fordoluk önhöz, hogy pár napja kialakult egy viszkető égő érzés odalen. Készítettem cickafarkok teát amit öblitésre használtam. Aztán a második nap kamillával folytattam. Most ott tartott hogy valami...
        Jó estét kívánok! Nemis tudom hol kezdjem igazából mert elég hosszú a történetem! Igazából a menstruációm elég rendszertelen már évek óta! 2017 októberében szültem, nem szoptattam, szülés után 2 hónappal mégis jött a...
        Tisztelt Doktornő! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz,hogy Pcos vagyok,Január ota nem menstruálok,voltam orvosnál,nem vagyok terhes,csak nincs menstuáviom,diétázok,már fogytam is 3kg,viszont nem akar megjönni.Kezd idegesítő lenni, szeretnénk...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A tüdő vitaminja
        A folyamatos, tudatos vitaminpótlással sokat tehetünk egészségünkért.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció