kórszövettani eredmény

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretném megkérni önt, hogy szövettani eredményemet az én érthető nyelvemen elmagyarázni. " P3 eredmény után conisatiot végeztek nálam. Eredménye. 28x22x14 mm-es portiorészlet, melynek nyílása harántrés, nyílás körül barnás szürkés elszíneződés. Parakeratosis portions vaginalis cervicis uteri. Ecto et endocervicitis chronica. Ovula Nabothi. Az ectocervicalis hámban néhány kicsiny fókuszban enyhe fokú hámdysplasia (CIN I) , melynek kimetszése ép környezetben történt. Tömeges vérben és pulurens nyákban szabályos endocervicalis hámrészletek és nem tipusos proliferatios fázisu corpus endometrium. HPV kenetem eredménye: negatív Válaszát előre köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza szövettani eredmény témában

Kedves Kérdező!

Lelete rendben van. Kis területen volt olyan enyhe hámelváltozás (CIN I) , mely műtétet mindenképpen indokolttá tette, viszont a kóros terület eltávolítása épben történt, tehát beteg rész nem maradt vissza. Leegyszerűsítve: a műtét indokolt volt és remekül sikerült. Szerencsére a HPV kimutatás is negatív. További teendő: néhány hónap (orvosa megmondja, általában 3-6 hó) múlva ismételt cytologiai mintavétel (rákszűrés) .

Kérdés: 2010. június 11., 06:37; Megválaszolva: 2010. június 11., 06:37
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Segítség?! Válaszra lenne...
Jónapot KíÍvánok! Olyan problémával fordulok Önhöz hogy 2 héttel ezelőtt volt egy műtétem méhszájplasztikám ugyanis kiderült hogy szülés...
szövettani eredmény
Mindkét lokalizációban bőségesebb mennyiségű szabálytalan mirigyképű nem típusos prot veti fel, de endometrium polyp sem áliferatios jellegű...
Méhnyak enyhe és középsulyos...
jo napot kivánok! édesanyámnak volt egy mütétje, levettek a méhnyakbol egy darabot aminek a szövettani eredménye: méhnyak enyhe és középsulyos...
Hajhullás oka