szövettani eredmény

Mindkét lokalizációban bőségesebb mennyiségű szabálytalan mirigyképű nem típusos prot veti fel, de endometrium polyp sem áliferatios jellegű corpus endometrium részletek láthatóak helyeként polypoid megjelenéssel. A szabálytalan mirigykép illetve a sejtdúsabb stroma leginkább glandularis hyperplasia lehetőségét veti fel, de endometrium polyp sem zárható ki. MIndezek mellett a corpus endometrium részletekben thrombonecroticus gócok illetve metropathias területek egyaránt megfigyelhetőek. Ezek mellett kevés szabályos endocervicális nyárkahártya és mirigytöredék is látható. Ezen adatok alapján az szeretném megtudni, hogy a jelenleg alkalmazott 10 napig 2-1 tbl. norcolut elég - e. Ez jó, vagy esetleg lehet belőle rosszindulatú elváltozás is.

Dr. Deli Tamás válasza szövettani eredmény témában

Tisztelt Kérdező!

Kis eséllyel lehet belőle rosszindulatú folyamat, mindenképpen szoros ellenőrzés, a vérzések követése szükséges. Az endometrium hyperplasia miatt minimum 3 hónapig jó volna a gesztagénszedés (Norcolut vagy egyéb) , de az előzmények, kórtörténet, a küretet megelőző (feltételezem) rendellenes vérzés jellegének pontos ismerete szükséges a további teendők pontos eldöntéséhez.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. augusztus 17., 13:15 ;Megválaszolva: 2010. augusztus 25., 18:35
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Segítség?! Válaszra lenne...
Jónapot KíÍvánok! Olyan problémával fordulok Önhöz hogy 2 héttel ezelőtt volt egy műtétem méhszájplasztikám ugyanis kiderült hogy szülés...
kórszövettani eredmény
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretném megkérni önt, hogy szövettani eredményemet az én érthető nyelvemen elmagyarázni. " P3 eredmény után conisatiot...
Méhnyak enyhe és középsulyos...
jo napot kivánok! édesanyámnak volt egy mütétje, levettek a méhnyakbol egy darabot aminek a szövettani eredménye: méhnyak enyhe és középsulyos...
Mellfájdalom lehet mozgásszervi ok
Mestruáció