• 2 hetente menses

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor no, doktor ur. 35 eves no vagyok soha nem volt semmilyen nogyogyaszati problemem, a mensesem rendszeres es fajdalom mentes volt, 8 honapja egyutt vagyok a parommal kb 2 honapig vedekeztunk igy vagy ugy (nem gyogyszerrel ) semmi gond nem volt  utana eldontottuk hogy szeretnek babaat tehet kb 6 honapja nem vedekezunk es ahelyett hogy sikerulne  azota 2 hetente jon meg a mensesem es igen nagy gorcsokkkel jar egyebkent nincs semmi mas fajdalom vagy tunet es sajnos nem tudunk eleg surun egyutt lenni a ferjem munkaja miatt  de amikor altalban ugy jon ossze  hogy 2 egymast koveto napon vagy egy nap kihagyasaval tudunk szeretkezni akkor a ra kovetkezo nap biztos hogy megjon a mensessem es neha 2 het neha 10 nap telik el a 2 menses kozott  a paromnak gyerek koraban kivettek az egyik herejet de allitolag ez nem akadajozza a gyermek nemzesben  esetleg nogyogyagyazhoz kellene fordulnom vagy lehet hogy csak a stress? elveszitettem a munkam es nem igazan talalok masikat, bar nem idegeskedek ez miatt inkabb az itthon ules zavar ja es hat sajnos dohanyzom mar 15 eve es eleg sok bort iszom napi szinten (nem reszegedesk de  kb 1 uveg et minden nap  kerem irlya le hogy ez mittol lehet elore is koszonom UDV erika

        WEBBeteg szakértő válasza a rendellenes vérzés, pszichés probléma témában

        Kedves Erika!

        Több ok miatt is orvoshoz kellene fordulnia. Az egyik, hogy a gyakori vérzés nem normális, bármi is okozza. Lehet szó hormonzavarról, de lehet, hogy a méhszáj van gyulladásban, és innen ered a vérzés, nem írja, mennyire bővek a vérzések. Ezt feltétlen ellenőrizni kell, és megfelelően kezelni, mert nagyon könnyen alakulhat ki vérszegénység is.

        A másik probléma a borozási szokás. Lehet, hogy Ön úgy érzi, nem részegedik le, de bizony az alkoholizmushoz vezető út nem úgy kezdődik, hogy valaki mindig részeg. A folyamatos alkoholfogyasztás is ugyanoda vezet, és bizony a napi 1 üveg bor már nagyon sok, és a szervezet egyéb betegségeihez is vezethet. Tehát ezt is, és a dohányzást is abba kellene hagynia, mert a terhességgel egyik sem összeegyeztethető. Nagyon őszinte leszek Önnek, és kérem próbáljon megérteni engem, nem sértegetni akarom Önt. Nem ajánlom, hogy mostanában teherbe essen. Nincs sok esély egy egészséges terhességre, ha minden nap alkoholt fogyaszt, és folyamatosan dohányzik, rengeteg gondot, és szövődményt okozhat, és beteg babája születhet a káros szokások miatt. Javaslom, először rendezze az életét, és a saját egészségét tegye helyre, csak ezután gondolkozzon azon, hogy terhes legyen, mert egy fejlődő magzatnak egészséges környezetben kell nőnie. És nem elég letenni a bort és cigit akkor, amikor megtudja, hogy terhes, mert addigra akár több hete is fejlődésnek indulhatott egy magzat, és a káros hatásokban töltheti az első, nagyon, nagyon  fontos időszakot. Kérjen pszichológustól, vagy pszichiátertől segítséget a leszokáshoz, háziorvosa segít Önt elirányítani a megfelelő helyre, és szükséges lenne néhány alapvető vizsgálat, hogy az egészségi állapotát ellenőrizzék. Vigyázzon magára sokkal, sokkal jobban, mert akkor fog tudni sokáig vigyázni a leendő gyermekére is.

         


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-17 19:23:36; Megválaszolva: 2010. február 17., 19:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: