Norcolut 5 mg

Jó napot kívánok! A nőgyógyászaton Norcolut 5 mg tablettát kaptam menstruáció előtti barnázásra! 10 napig 2*1 kell szednem! Elolvastam a beteg tájékoztatót és az esetleges mellékhatásoktól (trombózis tüdőembólia) nagyon meg ilyedtem! Nyár végén voltam nagy lobban és alvadási laborvizsgálaton és ez volt az eredmény: A nagy labor minimális vérszegénységet mutatott, más eltérés nem volt! Az alvadási labor: INR 0.86 Protrombin idő 7.7 APTI 29.3 Fibrinogén 3.2 D-dimer 0.31 Vörösvérsejt süllyedés 35 Meg szeretném kérdezni hogy az alábbi eredménnyel nyugodtan szedhetem e, okozhat e így nagyobb veszélyt esetleg kell e hozzá vérhigítót szedni? 3 éve szültem természetes szüléssel, előtte 10 évig szedtem Lindinett 20 fogamzásgátló tablettát! 2020 novemberben átestem á covidon, 2021 júniusban kaptam meg a második Pfizer oltásom! Azóta többször jelent meg a lábamon lila ütés szerű bevérzés ezért is voltam vérvételen! Sajnos a szülés óta nagyon hipohonder lettem! Előre is köszönöm a válaszokat és á segítségét!

Dr. Farkas Ágnes válasza rendellenes vérzés témában

Kedves Hölgyem!

A Norcolut sárgatesthormont tartalmaz, és csak 10 napig kell szednie. Ha olyan súlyos thrombosisra való hajlama lenne, ami ennyi gyógyszer mellett thrombosis okozna, akkor már a fogamzásgátló szedése alatt, sőt, terhesen is thrombosisa lett volna. Mindkét állapot sokkal jobban hajlamosít thrombosisra, szerintem ne aggódjon. Sem a laborja, sem az oltás miatti bőrtünete nem utal fokozott thrombosisra való hajlamra, illetve a laborja azt nem vizsgálta. Ne aggódjon, semmiképpen sem kell vérhígítót szednie, nyugodtan beveheti a Norcolutot.

Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2021. december 06., 16:37; Megválaszolva: 2021. december 09., 00:34
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Sok vérzés menzesz alatt
Tisztelt Doktornő.Már egyszer beszéltünk (írásba) .Nikolett vagyok.38 éces 2 gyemekkel.2 éve a jobb petefészkem felcsavarodás miatt kivették.A...
Hosszan tart és erős a vérzésem
Tisztelt Dr. Kiss György! Már 8. napja tart a menzeszem, ami még mindig elég erős, közben 3 napig alhasi görcseim is voltak. Normál esetben 5 napig...
rendellenes vérzés
Tisztelt Doktor Úr/Doktor No! 28 éves no vagyok, tavaly nyaron júliusban volt császármetszésem angliában. 4 honap utan elment a tejem es oktoberben...
nőgyogyászati probléma vérzés
43-éves vagyok nőgyogyászati problémám van lassan 2-hó vérzem nem nagy mértékben van hogy sötétbarna folyásom van nagyon elvagyok keseredvel mi oka...
menstruációs probléma!
Kedves Doktornő! Önhöz fordulok megint, minden honapban rendszeresen jön meg a mentruációm 31napos a ciklusom most jött meg február 9én, a hasam...