Sok vérzés menzesz alatt

Tisztelt Doktornő.Már egyszer beszéltünk(írásba).Nikolett vagyok.38 éces 2 gyemekkel.2 éve a jobb petefészkem felcsavarodás miatt kivették.A vérképem egy ideje rossz.vas 1,3 hemoglobin 70.Ez most sokat emelkedet mert kaptam neo ferro folgammát igy a vas 7,9 hem.:107.A vérzésem 3-4 napos.A második nap megállás nélkül folyik.szinte úszik a lakás..nagy alvadt vér darabokkal.Be is kerültem mosf a kórházba mert rosszul is lettem.kaptam vérzés csillapítot és ennyi.nem látnak semmi.rákszűrésem p2.valami gyulladás ott volt igy fél év múlva kontrol.De régebben nem ilyen volt a menzeszem.több napig tartott és nem igy.Ez hogy 1 napig ilyen borzalmasan vérzek ez ijesztő.a wc re ha ráülök pisilni még pisi nincs de a vér ugy folyik mintha csak pisilnék..bem szedek fogamzásgátlót és semmi hormonális gyógyszert sem. Tudna segíteni abban hol lehet a baj? Tisztelettel Nikolett

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Farkas Ágnes válasza a rendellenes vérzés témában

Kedves Niki! Emlékszem, akkor is ezt mondtam. Önnek nem normális a vérzése, mindenképpen mielőbbi kivizsgálásra van szüksége. Mindenképpen kell méhüregi tükrözés (ha semmi se látszik, akkor is kell mintavétel a méhnyalkahártyából, de akár egy pici polyp is okozhat nagyon bő vérzést). Ha ezek negatívak, akkor valószínű hormonális oka van a problémának, de mindenképpen mielőbb kezelni kellene, mert az a helyzet, hogy egy nő a méhéből extrém esetben el is vérezhet. De amint az Ön esetében látjuk, igen súlyos vérszegénység alakulhat ki. Erre nem megoldás önmagában a vaspótlás, ezzel csak segítünk talpraállni, a vérzést kell csökkenteni. Ez lehet gyógyszerrel szájon át (átmenetileg), vagy hormontartalmú méhen belüli eszközzel (tartósan). De Önt kezelni kell mielőbb. Ha semmi se működik, műtét is többféle van, amivel csökkenteni lehet a vérzést. Ha helyben nem jut semmire, menjen másik kórházba, rendelőbe. Mielőbbi jobbulást! Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2021. január 06., 21:21; Megválaszolva: 2021. január 12., 00:04
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele
Ciszta vagy petefeszekrak?
vérzészavar, hormon