Vérzészavar

Tisztelt Doktor úr! A hírek szerint ön elég nagy tudású, így bátorkodom kérdésemet feltenni ön felé. Legyen kedves és mondjon valamit a problémámra. 32 éves hölgy vagyok, körülbelül fél éve tapasztaltam rózsaszínes folyást, ami ciklus közben elég gyakran fordul elő és nem csak félidőben. A nőgyógyászom is látta a vérzést, de a hüvelyi ultrahangon ő semmi kórosat nem látott. Szerinte a pajzsmirigyemet kellene megnézetnem, a TSH értékem 5,359 a határérték az adott laborban pedig 5,330. Ön szerint is okozhat vérzészavart ekkora eltérés? Az utóbbi 2 hónapban a mindig pontos ciklusom, 28 napról 32-33-ra változott. 4 éve nem voltam rákszűrésen, ezért mérges is vagyok magamra, mert a leletemben parakeratosis volt feltüntetve (tünetek nem voltak) . Pár napja csináltattam HPV tipizálást és citológiát, melynek eredményeire várok. 1 éve (új párkapcsolat) jelentkezett fehér, túrós folyás, néha halszaggal, melyre kaptam Klion hüvelytablettát, de célzott tenyésztés nem történt, az orvosom szerint a citológián fel lesz tüntetve, ha találnak valami fertőzést. Én azonban már nem merek védekezés nélkül érintkezni a párommal, mert félek, hogy akár nemibetegség is lehet. A citológiából tényleg kiderülnek ezek? A legfontosabb kérdésem az lenne, hogy ön szerint okozhatja még más is a vérzést a pajzsmirigy problémán kívül? Eléggé aggasztó a folyamatos vérzés, de persze tudom, hogy az ultrahang sem megbízható 100%-ig, remélem, hogy talán a súlyosabb betegségeket feltárja? Jobb oldali hasfájás miatt nem régiben hasi ultrahangon is voltam, de semmit sem találtak. Csatoltam önnek a hüvelyi UH képeit, esetleg tud segíteni. Válaszát előre is köszönöm szépen!

Dr. Petróczi István válasza rendellenes vérzés témában

Női rendellenes vérzést vagy daganat (jó vagy rosszindulatú) vagy hormonzavar, vagy -ritkán- méhszájseb okozhat.

Én a hormonzavarra tippelek, amit elég könnyű megszűntetni.

Én hormonális kivizsgálást csináltatnék. (No és részletes tenyésztéses kivizsgálást.) Szerintem így kiderülne panaszai oka, s célzottan lehetne kezelni.

A folyás esetén mindkét felet kezelni kell. (A férfinak prosztatagyulladása lehet, ami rákhoz vezethet.)

A folyásról olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél írottakat.

Üdvözlettel:

dr. Petróczi István

Kérdés: 2022. június 29., 00:26; Megválaszolva: 2022. június 29., 09:03
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Vérzés aktus után
Üdvözlöm! A kérdésem a következő lenne: páromnak az együttlétünk során elszakadt a fitymaféke, ami nekünk láthatóan az orgazmusa során...
Norcolut 5 mg
Jó napot kívánok! A nőgyógyászaton Norcolut 5 mg tablettát kaptam menstruáció előtti barnázásra! 10 napig 2*1 kell szednem! Elolvastam a beteg...
Sok vérzés menzesz alatt
Tisztelt Doktornő.Már egyszer beszéltünk (írásba) .Nikolett vagyok.38 éces 2 gyemekkel.2 éve a jobb petefészkem felcsavarodás miatt kivették.A...
Hosszan tart és erős a vérzésem
Tisztelt Dr. Kiss György! Már 8. napja tart a menzeszem, ami még mindig elég erős, közben 3 napig alhasi görcseim is voltak. Normál esetben 5 napig...
rendellenes vérzés
Tisztelt Doktor Úr/Doktor No! 28 éves no vagyok, tavaly nyaron júliusban volt császármetszésem angliában. 4 honap utan elment a tejem es oktoberben...