• 72 órás fogamzásgátló után 2 nappal pozitív teszt?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő/Úr!

        A párommal és velem 3 napja egy aktus során baleset történt, ezt követően 12 óra mulva sikerült rigesoft tablettához jutnunk, amit be is vett. Ma (azaz 2 nap mulva a tabletta után) este elvégzett egy terhességi tesztet, amely pozitív lett. Ez betudható a tabletta hatásának, vagy valóban fenn áll az esélye a tényleges terhességnek? Esetleg rossz volt a teszt? Én úgy hallottam 9-14 napnál korábban ki se mutathatná. (Nem szed semmilyen hcg tartalmú gyógyszert)

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a terhességi teszt témában

        Kedves Kérdező!

        A tesztet meg kell ismételni egy hét múlva, és amennyiben továbbra is pozitív, akkor el kell mennin nőgyógyászhoz, mert korábban is teherbe eshetett, csak ritkán álpozitív a terhességi teszt, de az esemény utáni gyógyszer ezt nem befolyásolja.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-10 19:26:48; Megválaszolva: 2010. február 10., 19:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: