• Abortusz után - szexuális élettan

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tudom, hogy a házasélet tilos 4-6 hétig az abortuszt követően, illetve a kontrollvizsgálatig, továbbá a kontrollvizsgálat után is még két hétig csak gumióvszer használatával ajánlatos. Ez "csak" az esetleges fertőzésveszély és a teherbeesés veszélyeinek elkerülése miatt ajánlatos? Az anális közösülés (természetesen gumi óvszer használatával) okouzhat-e bármilyen gondot? Nem feltétlenül tervezem a dolgot, tudunk várni, de érdekelne a kérdésemre adott válasza. Valamint még egy kérdésem van: tudom, hogy igen nagy a teherbeesés veszélye az abortusz után, mivel nyitott a méhszáj. Kérdésem az, hogy ha valaki esetleg teherbe esik ezen időintervallum alatt, annak ugyanolyan tünetei vannak, mint minden terhességnek, vagy esetleg előbb észrevehető-e? Miért veszélyes a teherbe esés ebben az időszakban? A világért sem terveztem mégcsak ehhez hasonlót sem, de szeretnék okosabb lenni a bennem felmerülő kérdésekkel kapcsolatban. Válaszait köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a terhességmegszakítás témában

        Kedves Hölgyem!

        A műtétet követően a nyitott méhszáj miatt nagyobb a fertőzésveszély, ezért tilos a házasélet. Nem esik senki sem könnyebben teherbe, csak ugyanolyan eséllyel, mint korábban. Viszont vagy fogamzásgátlót kell szedni, vagy folyamatosan óvszert használni. Értelemszerűen a nem hüvelyi behatolást a műtét nem befolyásolja.

         

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-10 14:47:50; Megválaszolva: 2010. február 10., 14:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: