segitség

Egy 16 éves leány anyukája vagyok szeretném ha tanácsával segitene nekem. Azzal a tudattal állt elém a lányom hogy terhes lett Nem tudom eldönteni hogy mit csináljak a terhességmegszakitáson vagyok de néha nehéz eldöntenem mi lenne a legjobb a barátjával már régóta együtt jártak szex nélkül most rákerült a sor másodszorra védekezés nélkül sajnos teherbe esett nagyon jólnevelt a fiu májiusban megakarta kérni a lányom kezét amit még igy is akar ezzel nincs is gond csak sajnos a baba.Segitsen nekem hogy mi lenne a legjobb nem akarom hogy én legyek a végén a hibás ha netán nem lehetne több baba. Mert azt mondják veszélyes lehet az abortusz.Válaszát előre is köszönöm

Dr. Deli Tamás válasza terhességmegszakítás témában

Tisztelt Kérdező!

Azt hiszem, nem egy kívülálló (én) , és főleg nem egy internetes személyes kapcsolat nélküli formában hivatott az előállt helyzettel kapcsolatban véleményt mondani. Sok tényezőtől függ a döntés (további tanulmányi tervek - érettségi, továbbtanulás; a gyermek - kismama - érettsége; vallási meggyőződés; a családok hozzáállása stb.) . A dolog orvosi része: kis eséllyel ugyan, de valóban lehet egy terhességmegszakításnak olyan következménye, a mely a terhességet később lehetetlenné teheti (pl. méheltávolítás méhátfúródás miatt) , megnehezítheti a teherbe esést (pl. összetapadások a méhűrben) vagy a terhesség kihordását (pl. méhszájelégtelenség a későbbiekben) .

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. december 18., 15:36; Megválaszolva: 2010. december 30., 17:44
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Terhességmegszakítás
Kedves doktorúr/doktornő! A párom a jelek alapján terhes és körülbelül a 10. hétben lehet. Ha most terhesség-megszakításról döntenénk, az...
Missed ab után 3 héttel szúró...
Három héttel ezelőtt volt egy művi befejezésem, 9 hetes terhességben halt el a magzat. A műtét jól sikerült, a szövettan is rendben volt. Kb. 1...
abortusz utáni alhasi fájdalom
Tisztelt Doktornő/Úr! Abortuszom volt és pár órával utána jelentkeztek a fájdalmaim az alhasamban. Mi lehet ez?
Abortusz után mikor lehetek ismét...
Sajnos a 12. héten végzett UH fejlődési rendellenességet mutatot a babánál aminek eredményeként az abortuszt javasolták mondván a gyerek nem...
sport abortusz után
Tisztelt dr. Úr/Hölgy! Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy egy hete terhesség megszakításon estem át. A műtét után elhanyagolható 1-2 napi...