sport abortusz után

Tisztelt dr. Úr/Hölgy! Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy egy hete terhesség megszakításon estem át. A műtét után elhanyagolható 1-2 napi enyhe vérzésem volt. Egy héttel később viszont miután lefutottam a szokásos 5km-es távomat, alvadt fekete vér és szövet darabok távoznak belőlem már 2. napja. - A „vérzés „ nem erős, a kérdésem az lenne, hogy jelentkezzek előbb kontroll vizsgálatra vagy várjam meg a következő menstruációm végét? - Kb. Mikor kell az első menstruációnak jelentkeznie? - És, hogy mikor múlik el a mell feszülése, mert egy héttel a műtét után az én melleim még mindig akkorák, mint két génkezelt görögdinnye. - kicsit hipohonder alkat vagyok és félek, hogy mivel elég korai szakaszban szakították meg a terhességemet lehet, hogy nem volt sikeres. Válaszát előre is köszönöm.

WEBBeteg Szakértő válasza terhességmegszakítás témában

Kedves Kérdező!

Ha a darabos vérzés továbbra is megmarad, görcsölés vagy láz jelentkezik, rögtön menjen vissza a nőgyógyászhoz. Ha ilyesmi nincs, elég a mútét utáni 6. héten a szokásos kontroll, addigra általában van egy menstruáció is, illetve a terhességi tünetek elmúlnak. Az 5 km futás talán kicsit korai volt, én sokkal óvatosabb sportolást javasolnék. A terhességmegszakítás - még ha rövid is - mégis csak műtét, a terhesség pedig "más állapot", idő kell a szervezetnek, hogy regenerálódjon.

Kérdés: 2010. június 05., 16:31; Megválaszolva: 2010. június 05., 16:31
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Terhességmegszakítás
Kedves doktorúr/doktornő! A párom a jelek alapján terhes és körülbelül a 10. hétben lehet. Ha most terhesség-megszakításról döntenénk, az...
Missed ab után 3 héttel szúró...
Három héttel ezelőtt volt egy művi befejezésem, 9 hetes terhességben halt el a magzat. A műtét jól sikerült, a szövettan is rendben volt. Kb. 1...
segitség
Egy 16 éves leány anyukája vagyok szeretném ha tanácsával segitene nekem. Azzal a tudattal állt elém a lányom hogy terhes lett Nem tudom eldönteni...
abortusz utáni alhasi fájdalom
Tisztelt Doktornő/Úr! Abortuszom volt és pár órával utána jelentkeztek a fájdalmaim az alhasamban. Mi lehet ez?
Abortusz után mikor lehetek ismét...
Sajnos a 12. héten végzett UH fejlődési rendellenességet mutatot a babánál aminek eredményeként az abortuszt javasolták mondván a gyerek nem...