Endometrioma?

Tisztelt Doktornő! Legutóbbi kérdésem (Megválaszolva: 2009-06-14 12: 53) óta történt velem néhány dolog.Sajnos az endometriózis műtétem óta nem estem teherbe, és a hat hetes kontrollvizsgálaton a következő diagnózist állapította meg az orvos: " Ép külsó genit, kp tág vag. jó lev funct. Virginalis collum. Rendes nagy mobilis uterus afv.-ben szabad környezetben. Adnexumok nem tap. A fornixban kissé érz. csomócskák. Bal oldalon érz. rugalmas resistentia. Cytologia: 1693 Dg: Tu. ov. Is. (endometrioma? ) Endometrioma form. vag." 2 hónap múlva ismételt vizsgálat. Azt mondta az orvos, hogy 2 évet kell várni a meddóségi vizsgálatig, de én már kezdek kétségbe esni.: (Ezek után ön szerint milyen esélyeim vannak a terhességre vagy egy újabb műtétre? Nem fogom elveszíteni a petefészkemet? És vajon mikor szűnik meg a baloldali szúrkálás vmint a hóközi görcsölgetés? Már nagyon szeretnénk babát, kérem segítsen! Köszönettel: szysszi

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza endometriozis témában

Kedves Szysszi!

Amennyiben igazolt endometriosisa van, és a kontrollon ismételt elváltozásra van gyanú, minden bizonnyal a műtét során nem lehetett technikailag eltávolítani minden elváltozást. Emiatt gyógyszeres kezelés is indokolt lenne. A meddőségi kivizsgálás egyébként 1 éves sikertelen próbálkozást követően történhet, de Önnek talán a megfelelő kezelés miatt érdemes lenne egy nagyobb centrumba, klinikára elmennie, hogy a korrekt kezelés megtörténjen.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 27., 11:26; Megválaszolva: 2009. július 27., 11:26
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Nem règ irtam