• Fehér, darabos hüvelyi folyás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        19 éves lány vagyok. Évek óta folyamatosan fennáló fehér, néha darabos és nem szagtalan folyással küzködöm, amely minden nap jelentkezik. Már többször voltam nőgyógyásznál és minden kórokozóra negatívak lettek a tesztek (baktérium, trichomonas,gomba). Kaptam gombaölő szereket, tablettákat, kenőcsöket,kúpokat és hüvelyöblítőt is, de semmi nem használt. Ezeket a párom is szedte. Cukorbeteg vagyok, de nincs szükségem inzulinra és a vércukorszintemet normális értéken tartom.(nincsenek kiemelkedően magas értékek) Fogamzásgátlót szedek, de a tünetek már előtte is jelentkeztek és utána sem fokozódtak. Mit lehet tenni ilyenkor?

        Előre is köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfolyás témában

        Kedves Hölgyem!

        Mivel az összes kenet negatív, felesleges lenne bármilyen egyéb gyógyszeres kezelést alkalmazni, azzal csak a természetes hüvelyflóra károsodna. Amit javaslok, az a hüvelyöblítő heti 2x-i alkalmazása. A tejsavas öblögetés stabilan tartja a hüvely pH-ját, emellé Gynoflor, vagy Floragyn tablettát is használhat az öblítések után. Kitartóan használva remélhetőleg fog változást tapasztalni. Hetekre kell gondolni ilyenkor. Amit fontos tudatosítania, hogy nem fertőzésről van, hanem egy megváltozott normál hüvelyváladékról, ezért semmiképpen sem szabad túlzásba esni semmilyen kezeléssel, csak nagyon türelmesnek kell lenni.
        A hüvelyöblítőt rendszeresen fertőtleníteni kell pl. Domestossal, és alaposan leöblíteni, így nem fog ezzel sem fertőzést okozni.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-20 22:28:11; Megválaszolva: 2011. október 03., 09:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés