Petefészek fájdalom, véres vizelet

Tisztelt Webdoktor!

Körülbelül egy hete kezdtem szúró fájdalmat érezni a jobb petefészkemnél. De ezek mindig elmúltak rövid időn belül. A tegnapi nap folyamán -különösen délutántól kezdődően- gyakoribb vizelési ingereim voltak. Este görcsölt az alhasam. Arra ébredtem, hogy ismét vizelési ingerem van és ismételten fáj. Vizelés közben nem éreztem fájdalmat, de a vizeletem enyhén véres volt és a menstráció során leváló megvastagodott nyálkahártya-szerű darabok is kijöttek belőlem, de világosabb színben. Reggeli vizelésemet még pár csepp vér kísérte, de más nem. Azóta a rossz közérzrtet leszámítva tünetmentes vagyok.

18 éves vagyok, nőgyógyásznál még nem jártam. Mentruációm bár minden hónapban megjön, a ciklusaim hossza változó. Legutóbbi mestruációm sokat késett. Ezt egy betegségem előzte meg (legyengült az immunrendszerem). Egy hétig ágyhoz kötött. Megjegyezném, hogy kb.ez előtt 2 éve voltam utoljára beteg. A betegség utolsó napjaiban szagtalan barna folyásom volt és viszkettem. Majd 2-3 nap múlva elmúlt. Lehet egyik jelenségnek köze a másikhoz? Szükséges nőgyógyászhoz fordulnom? Hogyan zajlik egy nőgyógyászati vizsgálat?

Válaszát előre köszönöm!

Üdvözlettel:cskata

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfolyás témában

Kedves Kata!

Biztos, hogy a húgycsőből jött a váladék, és nem a hüvelyből. A kevés barna váladékozás is vérzést jelent. A betegség, ami a szervezetet megterheli okozhat ilyen problémát. De egy antibiotikumkúra is okozhat hüvelyfertőzést a normál flóra pusztításával is. Tehát lehet, hogy kialakult egy hüvelyfertőzés, ami esetleg most is okozója a panaszoknak, hiszen kezelve nem volt.
Szerintem menjen el egy nőgyógyászhoz, hogy ezt ellenőrizni tudják. A vizsgálat attól is függ, hogy szűz-e még, vagy nem.
Nem szűz nők esetében egy műszeres (ún. kacsával) feltárás történik, amikor a méhszájat és a hüvelyfalakat lehet szemügyre venni, majd egy ujjal történő betapintás is van ezután. A vizsgálat mindenkinek kellemetlen, de gyorsan túl lehet lenni rajta, és utólag majd nem lesz olyan félelmetes, mint ismeretlenül hinné.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. május 18., 21:31; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 14:55
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nőgyógyászat
Nuvaring használata több mint 4...
Hova forduljak?
Lehetek terhes?
Mi okozhatja a panaszaimat?