• Sárga, darabos folyás, alhasi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő!

        Tanácstalanságomban fordulok Önhöz.
        Másfél hónappal ezelőtt jelentkezett először állandó alhasi fájdalom, majd a nőgyógyász candida gombát állapított meg. Kaptam Flucohexalt és Klion hüvelykúpot, mindet elhasználtam, de a panaszaim nem szűntek. A nőgyógyász azt javasolta, hogy szedjek cataflamot az alhasi fájdalomra. A cataflam nem segített, abba is hagytam. A háziorvosomhoz fordultam, aki Klion tablettát és Zinnatot írt fel, mert azt hitte petefészek gyulladásom lehet, olykor-olykor ugyanis kétoldali alhasi fájdalmam is volt. A Kliont nem szedtem be mindet, mert már nagyon fájt tőle a gyomrom és a hasam is. Ultrahangon is voltam, ahol szerencsére mindent rendben találtak. Ezután, mivel a folyásom fehér színű volt, sárga csomókkal benne, a háziorvos Betadine hüvelykúpot kezdett el szedetni velem. Az alhasi fájdalmam időnként ismét jelentkezik, amire fájdalomcsillapítót javasolt. A közelmúltban a pisilés is enyhe fájdalommal járt és a hólyagomnál is fájdalmat éreztem, de a vizeletvizsgálat jó eredményt mutatott. Ilyen panaszom már nincs. Közben persze még használom a Betadine-t, de a folyásom változatlanul darabos és sárgás.

        Az lenne a kérdésem, hogy Ön mit javasol, mit tehetnék (holnap megyek a nőgyógyászhoz)? Továbbá, hogy elegendő-e a barátomnak Canesten krémet használnia és meddig használja azt (ő egyébként panaszmentes)?
        Mercilon fogamzásgátlót szedek immár 5. hónapja, nem lehet, hogy ez okozza a panaszaimat? ( Miután újra elkezdem szedni a fogamzásgátlót, körülbelül 5 nap múlva további 5 napig iszonyatosan fáj a mellem, majd enyhül, de nem múlik el teljesen.)
        Válaszát előre is nagyon köszönöm!

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfolyás témában

        Kedves Hölgyem!

        Először is, a Betadine kúpról felejtkezzen el! Ezzel a természetes hüvelyflóra is olyan mértékben károsodik, hogy aztán azért lesznek ismételt fertőzései.
        A másik, hogy a fájdalomcsillapító egyáltalán nem megoldás, mert attól egy fertőzés nem fog elmúlni.
        A folyás jellege alapján el kell dönteni (ha bizonytalan, akkor kenetet kell csinálni), és annak megfelelően kezelni. Ha nem múlik a fertőzés, akkor szájon át szedhető gyógyszer is, és helyi kezelés is kell, a kórokozónak megfelelően! Ne hagyja annyiban, a fertőzést ki kell kezelni, hogy ne okozzon felszálló fertőzést.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-25 15:09:00; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 14:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon