Méhen kívüli terhesség, szövettan

Tisztelt Doktor Úr! Január 6-án volt egy laporoszkópos műtétem méhen kívüli terhesség miatt. A bal petevezetékben akadt el, a terhességet eltávolították, a petevezeték maradt. A szövettani eredményem szerint a kürtből származó szövetek közt a következők voltak: chorion-boholy, elhalt szövetdarabok, kürt falrészletek. Ezek közül ezen utóbbi aggaszt. Ez azt jelenti, hogy a műtét során annyira sérült már a vezeték, hogy legközelebb is elakadna a terhesség ezen a területen?

Dr. Petróczi István válasza petevezeték témában

Kedves Kérdező! Sajnos, szerintem a baloldali kürtjét el kellett távolítani a méhen kívüli terhesség okozta roncsolódás miatt. Kérdés, a másik jól működik-e? (Vagy az is beteg, s nem képes a megtermékenyült pete továbbítására...) Erre van megfelelő vizsgálat, tapasztalatom szerint az egyben segíti is a babához jutást. Ha ott is gond lenne, akkor a lombik a megoldás. Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a vérzéskimaradás okairól írottakat. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2023. március 13.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Petevezető elzáródás?
Kedves Doktor úr! a petevezető elzáródás okairól érdeklődnék. Olvastam, hogy korábbi műtét és egyéb eljárások, illetve nemi úton terjedő betegségek okozta...
Petevezeték átjárhatóság után...
Jónapot eredményem:szabályos méhüreg ábrázolódott.jobb oldalon a petevezeték nagy nyomásra megnyílik, fimbriális vége postakürtszerűen kitágult, zárt. a bal...
Terhes leszek?
TISZTELT DR NÖ-DR UR. 38 ÉVES VAGYOK VOLT EGY SIMA SZÜLÉSEM ÉS EGY CSÁSZÁR SZÜLÉSEM. IKREKKELIGY 3 GYERMEKEM VAN IGEN CSAK UGYE LEKÖTETTEM MAGAM, AMIT BÁNOK IS...
Barna ovulációs folyás antibiotikumtól
Gardasil-9 hpv elleni oltás / teherbe...
Multiplex myoma