Endometriózis és szövettan

Tiszteletem! 38 éves vagyok. Laparoszkópos műtétem volt, csokoládéciszta miatt. Műtét során eltávolította az orvos az egyik petevezetéket és petefészket is. Talált a hashártyán is endóra utaló dolgokat. Viszont a szövettan nem igazolta vissza az endometriózist. (Ez hogyan lehetséges? ) Egyenlőre nem adott gyógyszert, mondván várjuk meg a hathetes kontrollt. Kicsit megnyugodtam, mivel nem szeretnék gyógyszert szedni. Ugyanis olyant akart adni ami klimaxot hoz létre. Ettől nagyon félek, főleg a mellékhatások (elhízás) miatt. (52 kg vagyok és szeretném megőrizni a súlyomat) . Kérdésem az lenne hogyan lehetne kezelni ezt a betegséget? Ön mit javasolna? Sajnos a melleimben is vannak ciszták, nem tudom ez befolyásolja-e a kezelés módját. Gyermeket már nem szeretnék szülni. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza endometriózis témában

Tisztelt Hölgyem!

Nagy hiba lenne az operatőr véleményét látatlanban felülbirálni-ezt főleg a hashártyán talált elváltozások miatt irom.

Az endometriosis nyomonkövetése szoros szakorvosi felügyeletet igényel és ebben kérem hallgasson kezelőorvosára.

Lehetőségeink: vizsgálat, laboratórium, ultrahang, gyógyszer és szükség esetén mütét, de még igy is rendkivül változatos lefolyást produkálhat ez a betegség.

A negativ szövettan viszont azt jelentheti, hogy a laparoscópos mütéttel megoldódhatott a baj.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2016. október 11., 20:54; Megválaszolva: 2016. október 11., 22:03
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Endometriózis-állandó fájdalom
Üdvözlöm! Szeretnék segítséget kérni a betegségemmel kapcsolatosan. Sajnos állandó kismedencei fájdalmam van a csípőcsont mellett a jobb...
Endometriózis
Tisztelt Doktor Úr! 2006 óta vannak endometriózisos panaszaim, ketszer műtöttek 10 cm-es cisztával laporoszkópia során. Az egyik petefészkemet...
Endometriózis és fogamzásgátló...
Kedves Doktor Úr! 2014. szeptember 9-én műtöttek meg endometriozissal, a nőgyógyászom utána fogamzásgátló tablettát írt fel, amit nem kezdtem...
Rákszűrés - Endometriózis
Tisztelt Doktor úr! Annyi lenne a kérdésem, hogy az endometriózis a rákszűrés ereményeképpen derül ki, vagy az már a "manuális" vizsgálatnál...
Endometriózisom van?
TISZTELT DOKTOR NŐ/ÚR! AZ A PROBLÉMÁM HOGY TAVALY KIDERÜLT HÜVELYI ULTRAHANGON HOGY VALÚSZINŰLEG AZÉRT GÖRCSÖLÖK A LYNDINETTE FOGAMZÁSGÁTLÓM...