Metaplasia

Kedves Dr.Nő! A rákszűrés eredményem P2 -es negatív neoplasticus elváltozásra, viszont a vegyes baktérium és metaplasia be van jelölve. Kérdésem ,hogy ilyenkor kell e ismételni és ha kell mikor a rákszűrést. Utána olvastam a metsplasia okainak melyek közül a stressz jöhet szóba nálam mivel sokat idegeskedtem az utóbbi évben. Hogyan lehet visszafordítani a folyamatot? Köszönöm válaszát.

Dr. Farkas Ágnes válasza rákszűrés eredménye témában

Kedves Hölgyem!

A metaplasia nem egy rosszindulatú folyamat, és emiatt nem kell hamarabb rákszűrésre mennie. A folyamat nem visszafordítható, de ez nem baj. Az évek során természetes is lehet, ha metaplasia van jelen. De lehet, hogy a folyamatos gyulladás miatt megváltozott hüvelyi viszonyok okozzák, javaslom, hogy a kezeles miatt keressen fel egy nőgyógyászt is.

Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2021. október 09., 11:36 ;Megválaszolva: 2021. október 09., 21:49
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Ismét kórod lelet várható
Tisztelt Doktornő! Mi árcérdeklődtem Önnél a leletemmel kapcsolatban korárábban, ami ASCUS, atypusos sejtek, nem neoplasztikus elváltozások...
Hpv diagnosztika
HPV pozitív 68 mutattak ki amít nem érték egész életében két hosszú kapcsolatom volt most kétségbe vagyok esve a mostani párommal egy éve vagyok...
Rákszűrési letel értelmezése
Tisztelt Doktornő! . Én érdeklődtem, hogy P3-nak számít e az ASCUS, nem neoplasztikus elváltozások, metaplasia, HPV negatív tartalmú rákszűrésem....
Ez már P3-nak számít?
Tisztelt Doktornő! Az alábbi rákszűrési eredményt kaptam: Kenet általános értékelése: Hámsejtrendellenességek Részletes...
Nőgyógyászati lelet értelmezése
Tisztelt Doktornő! Nőgyógyászati vizsgálaton a következő eredményt kaptam: Kolposzkópos képen 10 és 2 óra között tagoltság látható. A...