Méhgyulladás

Tisztelt Doktor Úr! Krónikus méhgyulladással küzdök november óta ami gennyes folyással jár együtt a méhnyakból (STD negatív) emiatt rengeteg kúpot és antibiotikumot kaptam. A legutolsó betadin hüvelykúp volt természetesen ezek után mindig használok hüvelyi probiotikumot de zöldesen-gennyesen távoznak. Viszont múlt hónapban elvégeztek egy méh mikrobiom vizsgálatot (ALYCE, EMMA) ami teljesen negatív lett -a mintavétel előtt másfél-2 hónapja szedtem utoljára antibiotikumot- ("Az endometriális mikrobiom profil negatív. Sem diszbiotikus, sem patogén, sem krónikus endometritiszt okozó baktériumot nem detektált a vizsgálat. Az endometrium Lactobacillus tartalma 100%") . Mivel negatív lett az eredmény diagnoszikus laparoszkópiát is végeztek ahol semmi eltérést nem találtak kivéve a méhet amiről ezt írták: Az utherus rendes nagy, kifejezetten felpuhult, enyhén vörhenyes felszínű. Kérdésemre a műtő orvos azt mondta hogy majd elmúlik. Mit jelent ez az eredmény a felpuhult méhhel? Sajnos úgy érzem folyamatosan falakba ütközöm, nem tudom merre indulhatnék még el a gyógyulásom reményében. Köszönöm a válaszát

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza folyás témában

Kedves Kérdező!

Kissé megfoghatatlan a leírása, ha minden negatív nem igazán érthető a probléma. Normál esetben ilyen műtéti diagnózis nincs, hogy " felpuhult" méhtest ( maximum egy terhes méhtest felpuhult...).

Ha igazán lenne kórokozó a folyás mögött azt a tesztek kimutatták volna. Minden leírása alapján a heti egyszeri lactobacillus pótlást javasolnám a hüvelybe.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

Meddőségi-endoszkópos specialista, nőgyógyász-endokrinológus

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2021. május 25., 16:32; Megválaszolva: 2021. június 10., 14:39
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Merre tovább?
Kedves Doktor Úr! EdesanyamnAk kb fel éve husleszeru folyása van. Nogyogyaszaton mindent rendben találtak. Hasi ultrahang ha is volt, majd most nemrég...
Folyás
Tisztelt doktor úr! Az a problémám, hogy 2éve misee fogamzásgátlót szedek. És a menstruaciómnak 2hét múlva kellene megjönnie, 2napja voltam...
Barnás/véres túrós folyás mi...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Egy pár órája észrevettem, hogy barnás, véres túrós állagú folyásom van. Fájdalmat nem érzek, de diszkomfort érzetem...
Nőgyógyászati fertőzés
Jó napot, azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy tavalyi évben tavasszal kezdődően minden második héten felfazas gyötört de addig a pontig míg...