Szúró érzés a hüvelyben fél éve, mi a bajom?

1 éve új párkapcsolat, előtte sose volt probléma. Utóbbi 1 évben együttlétek után felfázásszerű tünetek (csípő vizelet stb.) . Orvos mindig adott rá antibiotikumot, elmúlt. Közben rákszűrés stb nem mutatott problémát. 2017 december újra felfázásszerű tünetek, antibiotikum megint elmúlasztja, de a szedése 3.napján szúró érzés a hüvelyben (azóta is! ) . Irány a nőgyógy. megint, hüvelyváladék és vizelettenyésztés végre megnézve. Vizelet negatív. Hüvely: gombás fertőzés (valszeg az antibiotikumtól) majd kúp, kenőcs, gynazol, antibiotikum - mindd elhasználva semmi se segített. Több hónap szenvedés, szúró érzés nem múlik. Irány nemigyógyász: std szűrés, hpv szűrés, tenyésztés megint: minden negatív (gomba is, bakt.vaginózis is) , HPV pozitiv (31, 66+alacsony rizikojú is) +szemölcsök a hüvelyben. Ph érték rendben. Irány nőgyógyász rákszűrésre: p2 eredmény, de gyulladás kimutatva. Semmit nem kaptam rá. Szemölcsök lekezelve nálam és páromnál is. Szúró érzés nem múlik. Magyarul: semmi probléma a HPV-n kívül minden lelet negatív, de a szúró érzés és fehér folyás december óta nem múlik a hüvelyemben. Mit tegyek? Én ezt nem bírom tovább. Méhszájseb lehetséges? Vagy lehetséges hogy gombám van, a negatív gomba eredmények ellenére (utóbbi hónapban 2x is csináltak tenyésztést, negatív)?... párommal már nemi életet sem élünk, mégis fájdalmam van és folyásom. Fogamzásgátlót szedek: lyndynette - esetleg az is hozzájárulhat?

† Dr. Szalóczy Péter válasza folyás témában

Kedves Kérdező! A hosszú előzmény után nehéz a helyes válasz. A lényeg: ha a szúró érzés biztosan hüvelyi eredetű, akkor egyetlen tennivaló a hüvely optimális biológiai védekező képessége létrehozása és fenntartása lett volna. A sokféle kényszerű gyógykezelés mindegyike ártott és elpusztította a hüvely védelme legfőbb tényezőjét, a tejsav baktériumok milliárdját. Minden antibiotikum vagy antimikotikum kúra alatt és főleg utána azonnal valamelyik recept nélkül kapható hüvelyi probiotikumot kellett volna használni, kezdetben naponta, majd néhány nap múlva három naponta végül hetente hosszabb távon felhelyezni. Ezekben milliárd tejsav baktérium van táptalajostól, hogy hamar lepjék el a hüvelyt és kezdjék tejsavat termelő védő feladatukat. Az általuk termelt tejsav savasságot semmilyen kórokozó nem viseli. A Lyndynette mint bármely hormonális fogamzásgátló annyiban járulhat a tünetekhez, hogy kisebb a napi hormontartalma, mint amennyit a petefészke termelt volna, így kevesebb glikogén tartalmú, laposabb hüvelyhám alakul ki, mely nem annyira ellenálló.Ha jelenleg biztosan negatív a tenyésztés eredmény, csak annyit tegyen, hogy néhány napig naponta helyezzen fel egy patikus által ajánlott hüvelyi probiotikumot, mihelyt javulást érez, ritkítsa másnapontára, majd heti kettőre, végül hónapokon át heti egyre.Így tökéletes lesz a méhszáj hámja, a citológiák eredménye, eltűnik a váladékból a gyulladás és fehérvérsejt, valószínűleg a HPV is. A Lyndinette átmeneti abbahagyása és helyi hüvelyi fogamzásgátlóval helyettesítése jót tenne. Később, hetek múlva ha rend van, visszatérhet rá.

Kérdés: 2018. július 10., 07:32 ;Megválaszolva: 2018. július 11., 10:37
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Barna folyás rákszűrés idején
Merre tovább?
Kedves Doktor Úr! EdesanyamnAk kb fel éve husleszeru folyása van. Nogyogyaszaton mindent rendben találtak. Hasi ultrahang ha is volt, majd most nemrég...
Méhgyulladás
Tisztelt Doktor Úr! Krónikus méhgyulladással küzdök november óta ami gennyes folyással jár együtt a méhnyakból (STD negatív) emiatt rengeteg...
Folyás
Tisztelt doktor úr! Az a problémám, hogy 2éve misee fogamzásgátlót szedek. És a menstruaciómnak 2hét múlva kellene megjönnie, 2napja voltam...
Barnás/véres túrós folyás mi...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Egy pár órája észrevettem, hogy barnás, véres túrós állagú folyásom van. Fájdalmat nem érzek, de diszkomfort érzetem...