• Folyasra kliond, borsav kup terhesen

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktorno/ur! 25. Hetes kismama vagyok. Kb. 12. Hettol bovebb folyasom van, ami idonkent atlatszo-feher vizszeru folyas, ez foltot hagy a fehernemun, idonkent( ez a kevesebb) feher, surubb de nem nyulos. Mas panaszom pl. viszketes, ego erzes a huvelyben nincs. Szuleszem megvizsgalt, de tenyesztest nem csinalt. Javasolt klion d huvelykulpot, melyet 4 napig hasznaltam, utana vitagin c huvelykulpot 6 napig. A folyas kb. ugyanannyi mint a kezes elott. Korzeti niogyogyaszom a terhessegi tanacsadason ezutan Borsav huvelykupot javasolt hetente 1 szer 10 hetig., abbol meg csak 1-et hadznaltam eredmenyt emiatt nem tudok mondani. Kerdeseim a kovetkezok lennenek: 1. A Klion d es a borsav kup hasznalthato e terhesseg alatt? A borsavas kuprol nem talaltam tajekoztatast ezzel kapcsolatban. 2. Terhesseg alatt tudom hogy a bovebb folyas jellemzo, de tenyesztest nem lenne javasolt csinalni, amiatt hogy vajon van e bakterium v gomba? Az orvos azt vakaszolta ugyis kitenyeszik valami tehat nem erdemes.igy peobalkozzunk ezekkel a szerekkel. Kell e ezek miatt izgulnom? 3. Honnan tudom hogy koros e a folyasom terhesseg alatt? Nem szeretnem hogy a babanak baja essen, sem a feleslegesen hasznalt kupoktol, sem a fertozesektol! Koszonom valaszat!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a folyás témában

        Kedves Kérdező! Össze-vissza kapott találomra gombás és bakteriális feltételezett fertőzésre gyógyszereket. Mindenképpen legyen egy tenyésztés, annak eredménye szerinti gyógyszer, de hetente kétszer negatív esetben is érdemes bármely hüvelyi protexint felhelyezni. Szülésig mindenképpen rendet kéne teremteni, hogy a még kialakulatlan immunrendszerű babára ne kenődjön kórokozó szülés közben.Semmi pánik, problémája gyakori.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. november 14., 14:51; Megválaszolva: 2018. november 18., 10:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: