Tabletta miatt lehet?

Tisztelt Doktornő! Március 2-án kezdtem el Ditinell fogamzásgátló tablettát szedni. Tehát ez az első hónapom, ezelőtt nem szedtem más fajtát sem. A szedés első hetében tapasztaltam, hogy hígabb a székletem, de mivel a bevétel után 8-12 órával, így nem vettem be pótló gyógyszert. (A betegtájékoztató azt írta, hogy bevétel után 3-4 óra lenne probléma.) A párommal március 20. és 21-én voltunk együtt óvszer nélkül, megszakításos módszert alkalmaztunk. Már az aktív tabletták utolsó egy hetében, minden nap barna, néha kicsit véres folyást is tapasztaltam. Most, a 4 napos placebo tablettás időszak alatt pedig a vérzés nagyobb mennyiségű sötétbarna, illetve szinte fekete színű volt, vöröset csak a wc papíron láttam. Ön szerint lehetséges ezek alapján a terhesség vagy a tabletta miatt volt ilyen? Mikor kellene legkorábban tesztelnem hogy biztos eredményt kapjak? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Farkas Ágnes válasza rendellenes menstruáció témában

Kedves Hölgyem!

Hasmenésről akkor beszélünk, amikor naponta többször (5-10x is) híg széklet van. Egy laza széklet nem hasmenés, emiatt ne aggódjon.

A terhességet kizárni általában a fogantatás után 10-14 nappal lehet kimutatni, leghamarabb terhességi teszttel.

Mindemellett a pecsételő vérzés (a kevés, barnás vérzés az) teljesen normális reakció a fogamzásgátló szedése alatt. Általában 2-3 ciklus alatt be szokott állni a vérzés, ami rövidebb, és kevesebb mennyiségű, mint a megszokott menstruáció. Ha a pecsételés megmarad az aktív tabletták szedése alatt több hónapig, akkor érdemes gyógyszert váltani.

Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2021. március 31., 12:17; Megválaszolva: 2021. április 09., 13:10
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Fogamzásgátló abbahagyása és...
Fogamzásgátló szedése
Mammográfia
Nemi herpesz