Késői pete érés , PCOvagy menopeuza?

Tisztelt Doktor úr! Csináltattam egy 4.napi és 22napi hormon panelt a ciklusaim 30-32 naposak , 2különböző orvosnál voltam az eggyik azt mondta hogy PCO uj alapján (ezen kívül semmi más tünetem nincs) a másik pedig uh alapján és az eredmények alapján is azt mondta hogy szerinte nincs. http: //kepkezelo.com/images/udrjq7se7elqxloatfyd.jpeg Csatolom a “PCO uh képet “is babát szeretnék már fél éve 26 éves vagyok kicsit meg vagyok ijedve, hogy esetleg nem volt pete érésem vagy éppen késői pete érésem volt a hónapban? , 6 nap múlvára várom a Menstruációt vagy esetleg korai menopauzám van tartok ettől?! Jobb oldali pete fészkem 31x18 a bal nem tudom mekkora csak , hogy jóval kisebb, a jobba látták: “ néhány apró cystikus képlet”. Ezen kívül minden normális volt.167/64kg vagyok. Glükóz 4,7 nmol/l Inzulin 7,5nmol/l Homa ir 1,6 TSH 1,628 mIU/l LH 3,57 U/L Ref: foll 2,12-10,89 U/L FSH 7,74 U/L Ref: foll 4,54-22,51 U/L Prolaktin 242,9 mIU/l Ösztradiol 73,4 pmol/l Ref: foll 82,2-422 pmol/l Progreszteron 1,8 nmol/l Ref: foll 0,98-4,83 nmol/l Dbitamin 144 nmol/l CRP 2,53 A többi általános dolog a rutin ellenőrzésen a vérképen tartományon belül van 22.napi Crp 1,4 LH 14,6 IU/L Ref: lut 0,5-16.9 IU/ L FSH 7,9 IU/ L Ref: lut 1,5-9,1 Ösztraidol 394,3 pmol/L Ref: lut 204,8-786.1pmol/L Progreszteron 2,55 nmol\L Ref: lut 10,62-81.28 nmol/L Kortizol 331,8nmol\L Reggel: 154,4-619.4 nmol\L Progreszteron pótlásra is lenne szükségem?!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza laborok témában

Kedves Kérdező!

Elküldött eredményei rendben vannak. Progeszteron pótlás helyett Inofolic 2x1-t javasolnék.

Üdvözlettel: Dr. Tekse István

Meddőségi-endoszkópos specialista, nőgyógyász-endokrinológus

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2021. január 11., 15:06; Megválaszolva: 2021. január 14., 19:26
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Citologia eredménye
Tisztelt Doktor Úr! A tanácsát szeretném kérni a következő problémával kapcsolatban: 36 éves vagyok és már 5 éve magas kockázatú HPV-t...
Fogamzásgátó melletti terheség...
Tisztelt Dr.Nő! Nov.30-n vettem be esemeny utanit (escapelle) itt nem volt biztos hogy elment mennem, sot eleg valoszinu hogy nem! Menzesz megjott idoben...
Hüvelygyulladás
Jó napot. Pár napja heveny hüvelygyulladást állapított meg nálam a nőgyógyász. Írt fel 10 napra elegendő hüvelytablettát (Klion D 100) 3 napja...
P3 citológia, gyulladás
Üdvözlöm Doktor Úr. 43 éves Nő vagyok. Már a házasságom alatt is nagyon sok nőgyógyászati problémám volt. Nekem a férjem volt életemben az...
Szülés utáni érdeklődés
Jónapot! Feb. 16-án született meg a kislányom! Belső várásom van és már azotta eltelt 12 nap és semmi javulást nem láttok tudna nekem segíteni...