• Rosszindulatú petefészekciszta?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! Hasi és kismedence CT-n a bal petefészkemben találtak egy 36x31 mm átmérőjű magasabb denzitású sűrű bennékű cisztát. Ez mi lehet? Van rá esély, hogy magától felszívódik? Panaszom nem volt, elsősorban vesekövesség miatt vizsgáltak. A ciklusom 12. napján tartok ha ez számít valamit.

        Dr. Szalóczy Péter válasza a petefészek ciszta témában

        Kedves Kérdező! Az egyszerű,gyakori petefészekciszta vékony falú, áttetsző folyadékkal teli képlet.A magasabb denzitás és sűrű tartalom valószínűsiti, hogy úgynevezett dermoid cisztája van. Ez nem reped meg, vagy szívódik fel, általában megoperálandó.Ma már laparoszkóposan oldják meg, minimális kellemetlenséggel, egy-két nap bent fekvéssel. Érdemes előbb egy vérétellel Ca 125 nevű laborvizsgálatot végezni, úgynevezett tumor markert, ami biztosan kizárja a rosszindulatúságot. Biztosan nem rosszindulatú, de ez egy protokoll. A dermoid egyébként nem befolyásolja a ciklusát.


        Kérdés: 2020. február 14., 13:09; Megválaszolva: 2020. február 14., 13:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A hurutos köhögés
        COVID-19 kisokos