Streptococcus agalactiae, enterococcus faecalis

Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Párommal babát szeretnénk, melynek kapcsán különböző vizsgálatokon vettünk részt. Az én hüvelykenetemből Streptococcus Agalactiae-t mutattak ki ("sarjadzó gomba nem tenyészett") , míg párom ondómintájában Enterococcus Faecalis-t találtak ("sok telep") . Mivel párom spermatogramja sajnos rossz képet mutatott (mind alakiság, mind mozgékonyság terén) , az andrológus szerint meg kell próbálni kiirtani ezt a baktériumot, és 3 hétig Augmentin szedését írta elő neki, és azt mondta, nekem nem szükséges szednem semmit.Nekem két nőgyógyász két különböző kezelési módot javasolt, bár semmiféle panaszom/tünetem nincs, és hozzáteszem, hogy egy gombás fertőzés kapcsán már 2011-ben is ugyanezt a baktériumot mutatták ki a kenetemből, amit ezek szerint akkor nem sikerült kiirtani. Az egyik nőgyógyász 250 mg Semicillin szedését javasolta 20 napig (napi 2x1) , míg a másik CNS hüvelykúpot írt fel. Az interneten olvasgatva azt látom, hogy ahány orvos, annyiféle vélemény ezekkel a baktériumokkal kapcsolatban. Van olyan orvos, aki antibiotikumot ír fel (a baktérium sok esetben mégsem tűnik el) , van olyan, aki hüvelykúpot, míg más orvosok azt mondják, ezekkel nem kell foglalkozni, hiszen természetes módon előforduló baktériumokról van szó. Hogyan döntse így el a laikus, melyik megoldást/kezelést válassza, hiszen még az orvosok között sincs egyetértés...? Szeretnék érdeklődni, hogy Önnek mi a véleménye? Szíves tanácsát, segítségét előre is köszönöm.

Dr. Kiss György válasza Streptococcus agalactiae témában

Tisztelt Hölgyem!

A Streptococcus agalactiae bacterium törzs valóban, a hüvelyben normálisa esetben is jelenlevő, un. fakultativ bacterium, a ttenyésztésben akkor tüntetik fel, ha egy megengadett csiraszámot meghaladja.

Amennyiben klinikai tüneteket em okoz, folyás, hüvelyi dyscomfort érzés stb..,akkor az antibiotikus kezelés helyett inkább probiotikumok / minden ami tejsavat tartalmaz/ lokális használatát javasolnám, mellyel a hüvely enyhén savas vegyhatását /pH: 3,8-4,2/erősitve az egyensuly is helyreállhat, igy a Streptococcus csiraszám is normalizálódik.

A férj további kivizsgálása és állapotának javulása lehet a perdöntő a jövőben, az Őn állapota a babaprojectet nem befolyásolja.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2020. március 31., 11:26; Megválaszolva: 2020. március 31., 16:56

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Gyógyítható a streptococcus...
Olyan kérdésem lenne, hogy a mai napot Streptococcus fertőzést állapítottak meg nálam, szeretném megtudni, bár kérdeztem, de magától is szeretném...
Folyadék alapú cytologiai lelet
Irritált hüvely bemenet
Lehetek terhes előváladéktól?
Nőgyógyászati probléma