• Streptococcus agalactiae, enterococcus faecalis

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Párommal babát szeretnénk, melynek kapcsán különböző vizsgálatokon vettünk részt. Az én hüvelykenetemből Streptococcus Agalactiae-t mutattak ki ("sarjadzó gomba nem tenyészett"), míg párom ondómintájában Enterococcus Faecalis-t találtak ("sok telep"). Mivel párom spermatogramja sajnos rossz képet mutatott (mind alakiság, mind mozgékonyság terén), az andrológus szerint meg kell próbálni kiirtani ezt a baktériumot, és 3 hétig Augmentin szedését írta elő neki, és azt mondta, nekem nem szükséges szednem semmit.Nekem két nőgyógyász két különböző kezelési módot javasolt, bár semmiféle panaszom/tünetem nincs, és hozzáteszem, hogy egy gombás fertőzés kapcsán már 2011-ben is ugyanezt a baktériumot mutatták ki a kenetemből, amit ezek szerint akkor nem sikerült kiirtani. Az egyik nőgyógyász 250 mg Semicillin szedését javasolta 20 napig (napi 2x1), míg a másik CNS hüvelykúpot írt fel. Az interneten olvasgatva azt látom, hogy ahány orvos, annyiféle vélemény ezekkel a baktériumokkal kapcsolatban. Van olyan orvos, aki antibiotikumot ír fel (a baktérium sok esetben mégsem tűnik el), van olyan, aki hüvelykúpot, míg más orvosok azt mondják, ezekkel nem kell foglalkozni, hiszen természetes módon előforduló baktériumokról van szó. Hogyan döntse így el a laikus, melyik megoldást/kezelést válassza, hiszen még az orvosok között sincs egyetértés...? Szeretnék érdeklődni, hogy Önnek mi a véleménye? Szíves tanácsát, segítségét előre is köszönöm.

        Dr. Kiss György válasza a Streptococcus agalactiae,Enterococcus fecalis témában

        Tisztelt Hölgyem ! A Streptococcus agalactiae bacterium törzs valóban, a hüvelyben normálisa esetben is jelenlevő, un. fakultativ bacterium, a ttenyésztésben akkor tüntetik fel, ha egy megengadett csiraszámot meghaladja. Amennyiben klinikai tüneteket em okoz, folyás, hüvelyi dyscomfort érzés stb..,akkor az antibiotikus kezelés helyett inkább probiotikumok / minden ami tejsavat tartalmaz/ lokális használatát javasolnám, mellyel a hüvely enyhén savas vegyhatását /pH:3,8-4,2/erősitve az egyensuly is helyreállhat, igy a Streptococcus csiraszám is normalizálódik. A férj további kivizsgálása és állapotának javulása lehet a perdöntő a jövőben, az Őn állapota a babaprojectet nem befolyásolja. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2020. március 31., 11:26; Megválaszolva: 2020. március 31., 16:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: