Nem múló Streptococcus agalactiae (B-CS)

Tisztelt Doktor úr/Doktornő! Május 15-én fehér folyással elmentem nőgyógyászatra „A” Doktor úrhoz, a tenyésztés Streptococcus agalactiae (B-CS) színtenyészetet mutatott ki, erre Dalacin hüvelykrémet kaptam. Mivel a folyás a kezelés után is fennállt, visszamentem, „B” Doktor úr rendelt, vett kenetet (június 6-án) , tenyésztés nem volt, de felírt Dalacin kapszulát nekem is, páromnak is. Miután megjött a lelet mondta használjak Gynoflor hüvelytablettát, újra vett kenetet (június 15-én) , egy hét múlva megjött a tenyésztés, ami Streptococcus agalactiae (B-CS) sok telepet mutatott ki, erre kaptam Aktil tablettát én is, párom is, és Canesten Combit. (Párom tünetmentes volt) . Mivel a folyás maradt a kezelés után is, visszamentem „A” Doktor úrhoz (július 11.-én) , újabb tenyésztés változatlanul streptococcus agalactiae-t mutatott ki az Aktil kezelés után is. Ő ismét Dalacin hüvelykrémet írt fel, a kezelés után menstruáltam. Miután elmúlt a menzeszem megállapíthattam, hogy még mindig fehér folyásom van, de már viszketek is. Össze vagyok zavarodva, „A” Doktor úr szerint a Dalacin hüvelykrémnek hatnia kell, biztos visszafertőződtem, a tablettának meg nincs értelme. „B” Doktor úr szerint a Dalacin hüvelykrémnek nincs értelme, ő tablettát ír fel. Párommal nem élünk nemi életet mióta az első tenyésztés kimutatta a streptococcust. Milyen kezelést kellene kapjak, hogy végre megszabaduljak a streptococcus agalactiae-től, vagy legalább tünetmentessé váljak? Mert sem az antibiotikum tabletták, sem a hüvelykrém nem segített.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza streptococcus agalactiae témában

Streptococcus agalactiae

A B-szerocsoport legjelentősebb képviselője a Streptococcus agalactiae. A tehéntőgy normál flórájának a tagja, és a nők közel 40 százalékánál is jelen van a nemi szervek területén.

Azoknál a nőknél, akik hordozzák ezt a baktériumot, sokkal gyakoribb a szülési komplikációk kialakulása. Az újszülöttnél súlyos megbetegedések forrása lehet, újszülöttkori vérmérgezéshez vezethet.

Ezen kívül ízületi gyulladást és szívbetegséget, endocarditist okozhat a véráramba kerülés után. Mikrobiológiai vizsgálat megadja a kórokozó pontos típusát, illetve meghatározható az a legmegfelelőbb terápiás szer is, amely az adott baktériumot a legnagyobb hatásfokkal pusztítja el. Az egyes streptococcus fajok baktériumérzékenysége eltérő.

Gyakran nagyon jól reagálnak penicillinre, ám nem egyszer, főként súlyos esetben erőteljesebb kezelés, antibiotikum kombinációk alkalmazása válik szükségessé.

Kérdés: 2012. augusztus 02., 13:02; Megválaszolva: 2012. augusztus 02., 21:02
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Lehet poszt-COVID?
Nemi herpesz
Elég-e a koronavírus elleni...
3 éve hőemelkedés
Sputnyik oltási reakció