• Tájékoztatás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő/Doktor úr! Kezelőorvosom bakteriális vignózist állapított meg a legutóbbi szűrés alkalmával. Egy kevert metronidazol tartalmú hüvelykúpot írt fel, (CNS+metronidazol 1 g) a tünetek kezelésére amit gyógyszertárban kevertek ki nekem. Gyerekkorom óta pánikszerűen félek a gyógyszerektől mindaddig amíg nem ismerem a készítményt. Szeretném ha tájékoztatna a készítményről, kell-e tartanom a mellékhatásoktól? Eddig még soha nem kellett hasonló problémával szembenéznem... ezért kérem segítségét. Köszönöm segítő válaszát. Zsuzsa

        Dr. Szalóczy Péter válasza a Bakteriális vaginózis témában

        Kedves Zsuzsa! Orvosa a legalkalmasabb gyógyszerrel látta el. Mivel nem történt tenyésztés, ez a négy alkotórészes keverék (antibiotikum, Nystatin, Szulfonamid és Klion) bármilyen bakteriális vagy gombás kórokozóval szemben hatásos. Ajánlani szoktam, hogy a kórokozót esetleg hordozó és visszaoltani tudó partner miatt legalább egyszer a kúp felhelyezése után1-2 óra múlva legyen együttlét, mert a testmelegben megolvadt kúp keverék anyaga a legtökéletesebb bekenődése és kórokozó mentesítése a partnernek. Kúra után az akaratlanul kiirtott tejsav védő baktériumok azonnali visszatelepítése javasolt bármely recept nélküli hüvelyi protexinnel,néhány napig naponta, majd heti kétszer hónapokig-évekig.Maximális biológiai természetes védekező képessége lesz hüvelyének.Olvassa el a használati útmutatót.


        Kérdés: 2020. március 28., 07:53; Megválaszolva: 2020. március 28., 16:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: