• Menstruációs vérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 45 éves vagyok és szeptember óta kisebb, nagyobb intenzitással vérzem. Augusztusban egyáltalán nem jött meg a menzeszem csak július elején 3 napig. De szeptember óta állandóan vérzem hol kicsit, néhol erősebben. Október 4-én elvégezték a műtétet ahol mintát vettek és elküldték szövettani vizsgálatra, ma jött vissza az eredmény és azt mondták hormonzavarom van. NORCOLUT 5Mg tablettát írtak amit csak Nov. 7-én kellene elkezdenem szedni 10 napig, de én már 4 napja közepesen vérzem és állandó szédüléssel és fejfájással küzdök. Vérvétel szerint a vas érték 3,91 qmol/l erre Maltofer 100mg rágótablettát mondtak, hogy szedjek, de ilyenkor erősebb a vérzés. Néha nagyon rossz a közérzetem és nagyon gyenge vagyok. Én már sokallom ezt a 2 hónapja tartó vérezgetést és félek, hogy elvérzem. A napi feladataimat is alig tudom már elvégezni mert akkor erősebb a vérzés és nagyon szédülök. Kérem adjon tanácsot. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Szalóczy Péter válasza a premenstruális vérzésrendetlenség témában

        Kedve4s Kérdező!Az ön életkorában már gyakori a pontos összhang hiánya az agyalapi mirigy serkentő hormonjai és a petefészkek hormontermelő válaszában. Ennek er3dménye a tartós és rendetlen vérzés. A lelete szerinti kifejezett vérszegénység és a további vérveszteség elkerülésére javaslatom: Már most kezdje el a Norcolutot napi 1 tablettával egy dobozzal végig. Ha jó a hatás, 1-2nap után meg kell szűnni a vérzésnek és a szedés abbahagyásával az utolsó tabletta után 2-3nappal kellemes, nem erős vérzésének kéne jönni. Ettől kezdve, mint egy új ciklus első napjától a 16. nap indulna a 10 napos újraszedés, majd a megjövő újabb vérzéssel ez a menetrend ugyan így folytatható több hónapig. Bármikor próbaképpen megszakítható az új ciklus vérzésétől, hogy visszaeső rendetlenség alakul e megint ki, vagy berndeződik spontán hosszabb távon. A vaspótlás sokáig szükséges lesz.


        Kérdés: 2019. október 28., 19:47; Megválaszolva: 2019. október 30., 13:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Egymillió migrénes
        Volt már valaha olyan mértékű fejfájásod, hogy nem tudtál dolgozni?