Barnás folyás

Eddig kétszer voltam nőgyógyásznál, aki mindent rendben talált nálam és már csak a vérvétel eredményére várunk , de sajnos őt egy ideig nem tudom most elérni.Két hete kezdtem el fogamzásgátló tablettát használni ,azonban már rögtön a menstruációm után megjelent ez a barnás folyás , ami eddig (fogamzásgátlás előtt) nem volt tapasztalható nálam. Valamikor több , valamikor kevesebb mennyiségű ,de előfordult már, hogy inkább véresebb volt ,de a következő menstruációm még több mint egy hét múlva lesz. Konkrét kérdésem az lenne, hogy érdemes lenne e gyógyszert váltanom, vagy ez csak egy átmeneti időszak? Valamint ez mennyiben befolyásolhatja ez a fogamzásgátlás hatását? Esetleg amíg nem tudok meg pontos információkat a probléma okáról érdemesebb lenne e más fogamzásgátlási módszert használni (óvszert)? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza áttöréses vérzés témában

Kedves Kérdező! A Dienille egy korszerű, kicsi hormontartalmú fogamzásgátló. A védő hatás attól, hogy első ciklusban vérezgetett, megmarad, de még nem szokott hozzá a méhnyálkahártya, hogy nincs annyi hormon naponta, mint régen. Javasolom, hogy ezt a ciklust vérzés ideig most már szedje tovább, valószínűleg a vérezgetés rendes menzeszidőre kissé megerősödik. Ritmusban indítsa el a második hónapot, és ha ez is maszatos lesz, akkor váltson magasabb hatóanyagúra akár ciklus közben is.

Kérdés: 2019. augusztus 22., 22:19; Megválaszolva: 2019. augusztus 24., 17:53
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
vérzészavar
Tisztelt Doktor úr! Júniusban nőgyógyászati vizsgálatot és vérvételt követően dienille tablettát kaptam, melyet az előírásnak megfelelően...
rendellenes vérzés
Tisztelt Doktor Úr! Már olyan 4 éve szedem a Gestomix tablettát soha nem volt gondom vele. Azonban a múlt hónapban 2-szer jött meg a vérzésem, a...
Áttöréses vérzés fél év után?
Üdvözlöm Doktor Úr! A következő lenne a kérdésem: miért jelentkezett áttöréses vérzés? Egyáltalán annak nevezhető-e az esetemben? ...
Rutascorbin
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! 24 éves vagyok, kb. 2 éve szedek Zoely fogamzásgátlót. Ciklusom 2. hetében tegnap együttlét után minőségében és...
Hajhullás oka