Barnás folyás

Eddig kétszer voltam nőgyógyásznál, aki mindent rendben talált nálam és már csak a vérvétel eredményére várunk, de sajnos őt egy ideig nem tudom most elérni. Két hete kezdtem el fogamzásgátló tablettát használni, azonban már rögtön a menstruációm után megjelent ez a barnás folyás , ami eddig (fogamzásgátlás előtt) nem volt tapasztalható nálam. Valamikor több, valamikor kevesebb, mennyiségű, de előfordult már, hogy inkább véresebb volt, de a következő menstruációm még több, mint egy hét múlva lesz. Konkrét kérdésem az lenne, hogy érdemes lenne e gyógyszert váltanom, vagy ez csak egy átmeneti időszak? Valamint ez, mennyiben befolyásolhatja ez a fogamzásgátlás hatását? Esetleg amíg nem tudok meg pontos információkat a probléma okáról érdemesebb lenne e más fogamzásgátlási módszert használni (óvszert)? Válaszát előre is köszönöm!

† Dr. Szalóczy Péter válasza áttöréses vérzés témában

Kedves Kérdező! A Dienille egy korszerű, kicsi hormontartalmú fogamzásgátló. A védő hatás attól, hogy első ciklusban vérezgetett, megmarad, de még nem szokott hozzá a méhnyálkahártya, hogy nincs annyi hormon naponta, mint régen. Javasolom, hogy ezt a ciklust vérzés ideig most már szedje tovább, valószínűleg a vérezgetés rendes menzeszidőre kissé megerősödik. Ritmusban indítsa el a második hónapot, és ha ez is maszatos lesz, akkor váltson magasabb hatóanyagúra akár ciklus közben is.

Megválaszolva: 2019. augusztus 24.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Vérzészavar
Tisztelt Doktor úr! Júniusban nőgyógyászati vizsgálatot és vérvételt követően dienille tablettát kaptam, melyet az előírásnak megfelelően szedtem, percre...
Rendellenes vérzés
Tisztelt Doktor Úr! Már olyan 4 éve szedem a Gestomix tablettát soha nem volt gondom vele. Azonban a múlt hónapban 2-szer jött meg a vérzésem, a mostani...
Áttöréses vérzés fél év után?
Üdvözlöm Doktor Úr! A következő lenne a kérdésem: miért jelentkezett áttöréses vérzés? Egyáltalán annak nevezhető-e az esetemben? Január óta szedek Elizette...
Rutascorbin
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! 24 éves vagyok, kb. 2 éve szedek Zoely fogamzásgátlót. Ciklusom 2. hetében tegnap együttlét után minőségében és mennyiségében is...
Barna ovulációs folyás antibiotikumtól
Gardasil-9 hpv elleni oltás / teherbe...