• vérzészavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! Júniusban nőgyógyászati vizsgálatot és vérvételt követően dienille tablettát kaptam, melyet az előírásnak megfelelően szedtem, percre pontosan, más gyógyszert nem szedtem. Az első 3 levél során pecsételést tapasztaltam, majd a panaszok megszűntek. Januárban felsőlégúti fertőzésre háziorvosom Sumamed antibiotikumot rendelt, melyet 6 napig kellett szednem. Ebben a hónapban az antibiotikum kezelést követően áttöréses vérzést tapasztaltam, mely a 13. napon kezdődött és elhúzódóan fennállt a tablettamentes szünetig. Felszívódási zavarra gondoltam gyógyszerkölcsönhatás miatt, így nem ijedtem meg. Azonben az újabb levél elkezdésével februárban ugyanabban az időben, a 13. napon ismért pecsételés kezdődött, bár kevésbé intenzív és inkább barnázás, mint vérzés. Várható, hogy a probléma idővel rendeződni fog? Tanácstalan vagyok, hogy mi a teendőm. Szedjem tovább türelemmmel, mert várható, hogy 1-2 hónapon belül ez rendeződik, vagy tablettaváltás indokolt?

        Dr. Szalóczy Péter válasza a áttöréses vérzés témában

        Kedves Kérdező! A Dienille egy korszerű,alascony hormontartalmú gyógyszer,melynél gyakori, hogy nem elegendő hormont tartalmaz 24 órára és nagyobb hormonigényű nyálkahártya időnként szigetszerűen le-leválva maszatolást, vérezgetést okoz. Kérjen orvosától a hatalmas hasonló gyógyszermenyiség választékból egy nagyobb hormontartalmú szert, ez a legegyszerűbb megoldás. Ritmusban indíthatja, mintha új levél Dienille lenne.


        Kérdés: 2019. március 03., 16:22; Megválaszolva: 2019. március 04., 18:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: