• Változókor

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Évekig voltak vérzési rendellenességeim. Kimaradt menstruációk, illetve véget nem érő, folyamatos vérzéseim. Emiatt először 2015-ben volt küretem,de nem szüntek meg a problémáim. Majd 2017-ben hysteroscopia. Utána kb. 9 hónapig egyáltalán nem voltak panaszaim, majd ismét hetekig tartó vérzés következett. Ismét hysteroscopiát javasoltak, és endometrium ablatio is történt. Ez a műtét 2018.novemberben volt. Azóta nincsenek panaszaim, vérzésem se volt egyáltalán. Ezek után van még valamilyen védekezésre szükségem vagy már teljesen felesleges?

        Dr. Szalóczy Péter válasza a menopauza témában

        Kedves Kérdező! Semmilyen védekezni valója nincs. Ha a gyakori hormonmegvonásos tünetek nem kellemetlenkednek, tartós menopauzában a következők javasoltak: Évente kenetes cítológiai méhszájszűrés,egy-két évente mammográfia,egy-két évente csontsűrűség vizsgálat. A hüvely optimális állapotához, ellenálló képességéhez recept nélkül valamely hüvelyi protexin, heti kétszer, majd hosszú távon heti egyszer magasra felhelyezve kúp vagy gél formában.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. augusztus 04., 19:37; Megválaszolva: 2019. augusztus 10., 14:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: