• Melyik készitmény legyen?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Webbeteg drÚR/NŐ! Barátcserje krém, vagy Premens tabletta? Tüneteim (jó ideje tartanak): Erős hajhullás, fáradságérzet, rossz éjszakák...nyugtalanság, érzelmi hullámok, libidó szinte teljes hiánya, erőteljes izzadás- hőhullámok.Szinte egyfolytában vízes vagyok mindenhol. Mellben erős érzékenység..a lüktetését jéggel hűtöm. Hullámzóan depresszív hangulat...bánatosság....türelmetlenség...sok plusz kg:(( Gerincemmel májusban(három sérv)kórházba kerültem, ahol szteroid infúziókat, foltozó inekviókat kaptam...s a mai napig erős fájdalomcsillapitókat szedek. Tapasztalatom...a szteroidok alaposan feljavarták szervezetem, hormonháztartásom, ami azelőtt sem volt igazán stabil. 35 éves koromtól 6 éven át a prolaktin szintemre, ami 5xse volt a normálisnak gyógyszert szettem(nonprolact volt talán a neve!? ). A problémát akkor az agyalapi mirigyben-nél lévő jóindulatú pici daganat okozta. A változókor nálam 48 éves koromban kezdődött...hullámzóan drasztikus. Sokféle készítményt kipróbáltam...kevés sikerrel. Maradtam az elviselésnél. Már már jobban voltam, de most a gerincbroblémák...a rákapot szteroidok nagyon be...és felkavarták a szervezetem. A Premensről egy ismerősömtől hallottam..így jutottam el aBarátcserje krémhez. Mit gondol kedves doktor...? Válaszát várva, azt előre is köszönöm. R.Veronika

        Dr. Kiss György válasza a menopauza témában

        Tisztelt Hölgyem! Mindenek előtt, egy alapos endokrinológiai kivizsgálást tartanék célszerünek / pajzsmirigy, mellékvese elsősorban /. A változókori panaszok kezelése és beállitása mindenkor egyéni kell, hogy legyen és ezt részletesen beszélje meg kezelőorvosával. A változókor nem betegség, hanem állapot, igy folyamatosan változhatnak a tünetek is és egyben ezek kezelésére hivatott gyógyszerek. Ebből következik, hogy ugy a barárcserje, mint a Premens alkalmazható ugyan, de hatásukat egyénileg kell kipróbálni. A steroid valóban " kétélü fegyver ", de végszükség esetén aklamazni kell. Üdvözlettel:dr.Kiss.


        Kérdés: 2017. szeptember 07., 16:34; Megválaszolva: 2017. szeptember 11., 11:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: