• Ovuláció

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor nő/úr! Szeretném a véleményét kérni a történetemmel kapcsolatban. 15 éves koromban dermoyd cisztát találtak a jobb petefészkemben ami 8x9 cmes volt. Sajnos megcsavarodott így a petefészkemmel együtt eltávolították. Rá egy évre a bal oldali ovarium is cisztasodott, ezért fogamzásgátlót kaptam, tünetek megszűntek. Egy éve hagytam abba 25 éves koromban a fogamzásgátlót, azóta félidőben rettentően fáj a hasam. Kiderült az inzulinrezisztenciám is. Rendszeresen sportolok, diétázok, ez a félidős fájdalom azonban nem szűnik. Voltam MRI vizsgálaton is, negatív eredményt mutatott. A kezelő orvosom szerint petérési fájdalmam van, ez sokszor akár 7 napig is eltart. Azt javasolta hogy amíg nem szeretnék babát fogamzásgátló szedését kezdjem el újra. Ön szerint valóban petérési fájdalom lehet? Elöző hónapban pont uh-n nézte a dr.úr és egy tuszőt látott. Februárban volt utoljára egy be vérzett cisztám, norcolutot kaptam rá. Féltem a petefészkemet, de nem szeretnék többé fogamzásgátlót szedni. Sajnos a 10 évvel ezelőtti műtétemnél 2x vágták fel a hasam, már azon is gondolkoztam, hogy talán összenövések, de az nem csak félidőtől fájna. Tanácstalan vagyok. Válaszát köszönöm!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a ovulációs fájdalom. témában

        Kedves Kérdező!Ha a közeljövőben még nincs teherbeesési lehetősége, akkor jobban jár az újrakezdett fogamzásgátló szedéssel, ami bizonyos fokig inkább kíméli petefészkét, minthogy ártana.De jó lenne mielőbb megkísérelni a terhességet a nem hibátlan petefészkével. A negyedévenkénti ultrahangos ellenőrzés javasolt.


        Kérdés: 2019. május 25., 17:26; Megválaszolva: 2019. május 29., 18:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: