• Méheltávolítása 50 évesen

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! Nekem olyan problémám volna, hogy több mint egy éve nincs menszeszem.50 éves vagyok. Ez év februárjában volt egy pici pecsételő vérzésem. Az orvosom csinált egy hüvelyUH ahol 18mm volt a méhfal vastagsága,majd 3hétre egy küretet. Ennek eredmemye Hyperplasia granduláris endometrii. Ő az tanácsolta, hogy megelőzés képen ki kell venni a méhem. Elmentem egy másik Doktorhoz a véleményét kikérni. Ő azt [email protected], hogy szedjem a 10mg Proverát napi egyszer. 3hónap múlva megnézni a méhfal vastagságát. Én el is keztem szedni a gyógyszert de most pecsételő vérzésem van. Ő azt tanácsolta szedjek napi 2 szem Proverát és megszünik a vérzésem. Én a véleményét szeretném kérni, hogy jól döntöttem-e,hogy elkeztem szedni a gyógyszert vagy ki kellet volna vetetni rögtön a méhem. Most egy kicsit megijedtem a vérzéstől meg tartok is a nagy dózisú hormontól is. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel Zsuzsanna

        Dr. Szalóczy Péter válasza a vérezgetés menopauzában. témában

        Kedves Zsuzsanna! A méhnyálkahártya hiperpláziája az ön életkorában menopauza előtt és után gyakori következménye az ingatag, legtöbbször sárgatest hiányában túl magas tüszőhormon szintnek.Általában gesztagén (sárgatesthez hasonló hatású gyógyszer),adására visszafejlődik a magas nyálkahártya és a probléma legtöbbször meggyógyul.Ha a duplázott mennyiségre még mindig lenne átszivárgás, mindenképpen kéne a műtét. Ne féljen ettől, mert az a szerv már funkció nélküli és évi ellenőrzést igényló baj forrás lehet.Ha a vérezgetés megszűnik és egy idő után egy tablettával folytatva sem jelentkezik, akkor a döntő UH ellenőrzésig lehet várni.Ha vékony a nyálkahártya, és gyógyszer nélkül panaszmentes, féléves ellenőrzéssel lehet megfigyelni. Ha bármikor újra vérezne, műtét kell.


        Kérdés: 2019. április 07., 23:10; Megválaszolva: 2019. április 11., 11:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: