• Elhúzódó hüvelyi vérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel Doktornő/Doktor Úr! 2018.04.29-én szültem, gyakorlatilag azóta szoptatom a gyermekemet. Az első vérzésem a gyermekágyi időszak után 2018.12.23-án kezdődött, de csak 2019.01.05-én ért véget. Emiatt voltam orvosnál 01.07-én, aki felírta az Exacyl nevű tablettát. A következő vérzésem 01.31-től 02.06-ig tartott, ezért nem kezdtem el szedni a gyógyszert. A következő vérzés 02.22-én kezdődött és még máig is tart. A mennyisége nagyon-nagyon minimális, színe hol élénk piros, hol barnás. A felírt gyógyszert természetesen szedem, lassan elfogy, de semmi hatása. Természetesen kértem időpontot a nőgyógyászatra, de addig is szeretném tudni, hogy mik a kilátásaim? Nagyon nem szeretném a gyermekemet elválasztani még, de ha muszáj, akkor jobb lenne mielőbb elkezdeni, hogy fokozatosan tudjam (lassan 11 hónapos kora ellenére nem nagyon hajlandó ételt enni, inni pedig még annyira sem, viszont annál többet szopizik). Meg lehet vajon oldani a problémát szoptatásbarát módon? Fogamzásgátló tablettát nem szeretnék szedni, mert iszonyúan felerősíti a migrénemet.

        Dr. Szalóczy Péter válasza a hüvelyi vérzés témában

        Kedves Kérdező! Az Exacilt nyugodtan hagyja abba, nem ilyen vérzésekre való. Sajnos, mindaddig, amíg szoptat, az azt fenntartó prolactin hormon többlete meggátolja a petefészket működésében, nem ovulál, szabálytalanul vérezget stb. Kérem, hagyja abba egy éves gyermeke anyatejes ellátását, minden fontosat megadott már neki. Védőnő vagy gyermekorvos segít az átszoktatás néha nehezebben menő gyakorlati megoldásában. Ne legyen lelkiismeret-furdalása, eddig igazán kiemelkedően szoptatásbarát volt. A tejtermelődés fokozatos csökkentésére is kérje ki fentiek tanácsát.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. március 20., 22:18; Megválaszolva: 2019. április 03., 12:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: