• Félelem a méhnyakráktól

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A következökben szeretném a segítségét kérni. 2017 novemberében p2-es citologiám volt nem volt semmi eltérés. Időközben nőgyógyászt váltottam aki alaposabban megvizsgált. A kolposzkópos vizsgálat alapján mozaikosság látható a méhszájon. Ekkor a citológia p2 , normál, hpv magas rizikófaktor 51. Immunerősítést és fél éves kontrollt javasolt az orvosom. 2018. 12 hóban újabb citológia és hpv vizsgált. P2 ASCUS kóros hámelváltozás 51 hpv. Szintén nem kaptam kezelést 3 hónapos kontrollt javasolt, amin a napokban meg is jelentem. Nem történt újabb mintavétel, kolposzkópia alapján a méhszájam nem javult, az elváltozás ugyanúgy látható. Előjegyeztek loop conisatiora 2 hét múlva. Aggódom hogy a 3 hónap alatt tovább romlott az állapotom. Olvastam hogy az ASCUS a gyulladástól akár a rákig is változhat. Ön szerint van félni valóm, vagy elképzelehető ilyen eredmények mellett hogy a szövettan iméhnyakrákot mutasson? Van már egy kisfiam, de terveztünk volna még egy gyereket, ezek után még van rá esélyem? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Kiss György válasza a Félelem a méhnyakráktól. témában

        Tisztelt Hölgyem ! A mütét előtt kérem, hogy végeztesse el a Cyntec Plus vizsgálatot -amennyiben az pozitiv akkor punch biopsia vétel javasolt a méhszájból.Röviden: a kolposzkóppal észlelt " mozaicizmus " egyedül nem képezheti a tervezett mütéti indikációt , előtte vannak lehetőségek és ezek ismeretében lehet csak helyesen dönteni a további teendőkről. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2019. március 10., 16:37; Megválaszolva: 2019. március 18., 15:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: