• Méhnyakrák és sugárkezelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2016.márc. ct-vel és szövettani vizsgálattal alátámasztva méhnyakrákot állapítottak meg. Az életkoromra hivatkozva elsősorban sugárkezelést javasoltak a műtét helyett.Dg cs.planocell.port.uter hist.verif.FIGO 1182. Ezt nem igazán értem mert a sugárkezeléssel tulajdonképpen károsítják a szervezet imunredszerét, vérképzését. Nagyon félek mert a vejem anyukáját egy éve kezelik ugyanezzel a kórral ill.már nem kezelik és Ő már teljesen leépült. Vállaszát előre is köszönöm.

        Dr. Tóth Judit válasza a méhnyakrák témában

        Kedves Kérdező! A stádium rosszul lett átmásolva, igy azt nem tudom értelmezni, de tény, hogy a méhnyakrák kezelésében nagyon hatékony módszer a sugárkezelés. Attól függ, mennyire előrehaladott a folyamat, hogy lehet e, érdemes e elkezdeni a terápiát. Azt javaslom, kezdje el, és a mellékhatásoktól, az eredménytől tegye függővé a továbbiakat. Beteg és beteg, eset és eset között óriási különbségek lehetnek.....


        Dr. Tóth Judit
        Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus Itt kérdezhet

        Dr. Tóth Judit
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2016. április 20., 08:39; Megválaszolva: 2016. április 22., 13:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot kívánok. Azzal a reménnyel fordulok Önhöz,hogy betegségemről segítséget, jó tanácsot, véleményt tud mondani. A torokrákom miatt 40 sugárkezelésen és 3 kemoterápián vettem részt. Ebből kifolyólag a szám teljesen szétégett...
        Tisztelt Doktor Nő! Elsősorban a szövettani leletem értelmezésében szeretném a segítségét kérni. Még az ősszel babavállalás miatt elindultam rutin vizsgálatokra és mivel a TSH értékem minimálisan magasabb volt a megengedett...