• Külső nemiszerv felmaródás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Problémám egy hónapja kezdődött, állandó vizelési ingerrel, vizelés utáni csepegéssel, hőemelkedéssel, alhasi fájdalommal. Monurált kaptam rá, és tisztasági betétet kezdtem el használni. A problémám elmúlt négy napra, utána sajnos újra kezdődött. Ismét Monurál ami nem használt, aztán Suprax, és utána Sumetrolim, illetve Dermyc-et.Nőgyógyászaton mindent rendben találtak, Urológián enyhe gyulladást a vizeletben. Ott kaptam Macmiror kúpot 2x1 amitől ismét 4 napig elmúltak a panaszok, de aztán újra kezdődött, a külső égő érzés pirosság ami kb 3 hete tart megmaradt, sőt azt gondolom a kúptól rosszabb lett. Tenyésztések nem történtek a sok antibiotikum miatt. Az lenne a kérdésem, hogy lehetséges e hogy a sok gyógyszertől lett felmaródás a külső nemiszervemen, vagy akár a tisztasági betéttől? A felmaródás okozhat e sűrű vizelési ingert, vagy vizelés utáni csepegést, ami 1-2 csepp ( a húgycsőnél is piros, és ég ) Illetve hogy Ön szerint hova forduljak ilyen problémával, vagy mivel tudom kenni ami segíthet? Pimafucorttal már kentem 5 napig de nem segítet az sem. Már nagyon el vagyok keseredve:( Előre is köszönöm a segítségét! Tisztelettel

        Dr. Szalóczy Péter válasza a Visszatérő hüvelygomba témában

        Kedves Kérdező! Leírásából egyértelműen van egy elhúzódó, régi, nem jól kezelt gombás fertőzése, aminek a sokszoros antibiotikus gyógyszerek tovább ártottak. Több féle és hosszas tennivalókkal helyre lehet hozni a panaszmentességet, de bele kell vonni a stabil partnert is a visszaoltások elkerülésére.Írasson receptre egyszer 4 és egyszer 2 szem szájon át beszedendő gombaellenes 150 milligrammos kapszulát, több féle van. (pl. Diflucan, vagy Mycosist Gyno). Ön szedjen hetente egy szemet be négy héten át, a partner csak kettőt két hét alatt. Írasson fel egyidejűleg 10 db. CNS n3vú hüvelykúpot és tíz nem vérző este helyezzen fel egyet magasra hüvelyébe. A vége felé, ha elviselhető, legalább egyszer legyenek együtt a kúp felhelyezése után egy órával, mert ez a partner legteljesebb bekenése a testmelegben feloldódott kombinált gyógyanyaggal a visszaoltás elkerülésére. A kúpok után teljesen kiirtódott a hüvely természetes védő tejsav baktérium flórája és a védtelen hüvelyben bármely kórokozó kezdené elölről, ezért a tejsav baktériumok milliárdjait azonnal folytatólag vissza kell telepíteni úgynevezett hüvelyi protexinnel, sokféle kapható recept nélkül.Ekkor már remélhetőleg panaszmentes lesz. A protexinből 5 napon át helyezzen fel naponta, később hetente 2x, majd évekig heti egyet, hogy hüvelye biológia védekezése maximális legyen hosszú távon. Az így fenntartott terméazetes savas légkört semmilyen kórokozó sem viseli el. Türelem és sok sikert.


        Kérdés: 2019. január 13., 20:43; Megválaszolva: 2019. január 23., 13:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: