• Visszatérő hüvelygomba

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor nő / úr! A problémám a következő. 2 éve 2 hetente visszatérő hüvelygombával küzdök. Voltam mar magándokinál is hátha akkor több esélyem lesz a gyógyulásra. Égő, viszkető érzésem van, ez mellett fehér kellemetlen szagú darabos folyásom, duzzat és piros a nemiszervem. Valamint nem tudom mennyire lehet összefüggésben, de a hónaljamon is piros, viszkető gombás fertőzésem van. Borotválkozás soran eldobható borotvát használok illetve bőrfertőtlenítőt. Kaptam mar különböző hüvelykrémeket, kúpokat, krémet külsőleg, szájon át bevehető tablettát, helyre allítottam a hüvely ph értékét hüvelykúppal, valamint partnerem is kezelve lett. A szexuális együttlét is fájdalmas. Ha a borotválkozást hanyagoltam akkor is jelentkezett a probléma, rendszeresen tisztálkodom. Próbáltam diétázni, változtatni az étkezésemen is. Mit tudna javasolni? Valamint esetleg egy kenet minta vételel, vagy vérvételel többet tudnék meg, hogy mi állhat a háttérben? Lehet, hogy sokkal komolyabb betegségem van ami okozhatja? Mit tegyek? Milyen további vizsgálatokat kérjek? Köszönöm válaszát. Édesanyám autoimun beteg esetleg örököltem?

        Dr. Szalóczy Péter válasza a visszatérő hüvelyi gomba témában

        Kedves Kérdező! Nincs meggyógyíthatatlan hüvelygombás fertőzés.Hosszú és macerás tennivalói lesznek a teljes gyógyuláshoz.Írasson fel receptre 10 db. CNS hüvelykúpot és 10 egymást követő este helyezzen fel egyet magasra hüvelyébe. Vérző napok kihagyva! Ha elviselhető, a vége felé legalább egyszer legyenek együtt a kúp felhelyezés után egy órával, hogy a testmelegben felolvadt sok összetevőjű kúpanyag e legegyszerűbben és a legtökéletesebben bekenje a partnert a későbbi visszaoltás elkerülésére. Indulóban egyúttal írasson fel egyszer 2, egyszer 4 darabos 150 milligrammos szájon át HETENTE (! ) egyszer szedendő gombaellenes kapszulát, többféle van, (pl.: Diflucan, Mycosyst Gyno. Ebből maga 4 héten ás, a partner két héten át szed be szájon át egyet. A hüvelykúpok nem csak a kórokozókat, hanem a hüvelyt védő milliárd tejsav baktériumot is kiirtják, így ezeket azonnal pótolni kell.Recept nélkül folytatódik a kúra a kiújulás ellen 10 db. Canesflor hüvelykúppal, ötöt naponta. ötöt másnaponta felhelyezve. Most már panaszmentesnek kéne lenni, de ennek fenntartására kérem, használjon hetente kétszer bármely hüvelyi protexinből éveken át kúpot vagy kapszulát felhelyezve, teherbeesésig. A külső gyulladt részeket, bár a szájon át kapszula gyorsan fogja gyógyítani, bekenheti bármely gomba ellen es krémmel, ugyanígy kenheti magát a partner is.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. január 13., 11:42; Megválaszolva: 2019. január 17., 13:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: