• SZÜLÉSNEK SZÁMÍT-E A CSÁSZÁRMETSZÉS BIZTOSÍTÁS SZEMPONTJÁBÓL?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Szeretném a véleményét kérni arról, hogy a császármetszés szülésnek, vagy hasi műtétnek számít-e? Rendelkezem műtéti térítést nyújtó biztosítással, de a biztosító elutasította a térítést azzal az indokkal, hogy idézem: " a császármetszés a szülést befejező műtét " A szabályzatban a szülés kizáró tényező, az nem számít műtétnek, amivel természetesen egyet értek. De a császármetszés szerintem nem szülés, hanem egy műtét. Amennyiben ebben igazam van, kérem mondja meg, hivatalosan hol tudom ezt pontosan megnézni, milyen indokkal tudok panaszt emelni. Válaszát köszönöm szépen. Székelyfi Borbála

        Dr. Kiss György válasza a SZÜLÉSNEK SZÁMIT-E A CSÁSZÁRMETSZÉS ? témában

        Tisztelt Hölgyem! A hüvelyi szülés-per vias naturales- tehát természetes uton zajlik le. A császármetszés pedig a szülés mütéti uton / mütéttel/ való befejezése. Egyértelmüen a has és méh falának mütéti megbontása és a magzat kiemelése és a lepény eltávolitása után a méh- és hasfal mütéti uton való zárását jelenti. Kérdése és a biztositó ilyenfajta hozzá állása olyannyira érdekes, hogy magam is személyesen járok utána a biztositónál, hogy a kérdést tisztázhassam. Köszönöm levelét! Üdvözlettel: dr.Kiss.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. november 28., 18:04; Megválaszolva: 2018. november 29., 08:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: