Műtét előrehozása

Tisztelt Doktor úr! Szülésem óta alhasi illetve, deréktáji fájdalmaim vannak. Ki is vizsgált az orvosom rendben a labor is és ultrahangot is nézett. Azt mondta nem lát semmit csak annyi a gond, hogy teljesen hátra van hajolva a méhem és a császár után elképzelhető, hogy vannak összenövések is. Műtétet javasol, csak az a probléma, hogy még nem telt el csak 8 hónap a műtét óta és azt mondta egy éven belül nem műthet meg. Az lenne a kérdésem, hogy tényleg meg kell-e várni az egy évet a műtéttel? Abban az esetben sem lenne indokolt előrehozni ha annyira nagy fájdalmaim vannak? Megnehezíti a mindennapjaimat, a nemi életemről nem is beszélve. Sajnos a fájdalom csillapító sem segít és más módszer sem. Válaszát előre is köszönöm.

† Dr. Szalóczy Péter válasza Fájdalmas has császármetszés után témában

Kedves Kérdező! Leírása alapján a gondom csak az, hogy ennyire elviselhetetlen fájdalmakat nem szokott a hátrahajlott méh anatómiai állapota okozni, ami a hölgyek 15 százalékát érinti. A másik kétkedésem, hogy ilyen fájdalmakért felelős bármilyen császár utáni összenövés, főleg ha láztalanul gyógyult, ultrahangos vizsgálattal látható lenne. Megérné a műtét eldöntése előtt, mely nem időhöz kötött, hogy egy kismedencei CT vizsgálat tisztázza, hogy mi a fájdalmasság valódi oka. Remélem, a műttet laparoszkópos technikával képzelték el!

Megválaszolva: 2016. május 12.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Canesten kombi terhesség alatt
Csiklófájdalom
HPV fertőzés kezelése
Klion D 100 csere
Érthetetlen citológia
Loop konizácio