• Ciszta

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Nőgyógyászati uh lelet ertelmezese! Ép k. Genit. Kp. tag vag. Sima portio folytatásában norm. nagyságú utarus afv-ben, szabad környezetben. Kolp.:ép hám. Transvag uh: Az utarus 71*30*41mm, benne az endometrium 7, 6 mm, szabályos szerkezetű, az endo-mymometralis határ éles. Jobb ovarium 30, 8*24mm-es cystosus képlet látszik, melynek falában 18 mm - es vegyes echo szerkezetű hyperechogen növendék látszik. A Douglasban kp mennyiségű szabad hasüri folyadék van.

        Dr. Szalóczy Péter válasza a petefészek ciszta témában

        Kedves Kérdező! Jobb oldali petefészkében egy ping-pong labda méretű ciszta van. Ha ez eddig nem okozott panaszokat, (görcsölgető érzetet, megzavart vérzésritmust), akkor nem kell sürgősebben lépni. De a félévente ultrahangos ellenőrzésen kívül, mely esetleges gyors növekedését ellenőrzi, most indulóban egy vérvétellel ellenőrzött CA 125 nevű labor vizsgálat lenne szükséges, mely garantálná, hogy lehet várakozni, mert nincs a cisztának rosszindulatú sejtje. Az esetleges eltávolítása a cisztának ma már korszerű két ponton ejtett kis nyílással laparoszkópos technikával végezhető két nap befekvéssel.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. november 19., 14:00; Megválaszolva: 2018. november 22., 10:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés