• Elhúzodó vérzés fogamzásgátló szedése alatt!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! Felmerült egy próbléma, ami lehet hogy csak számomra súlyos, de mindenképpen tanácsot szeretnék. Mirabella 75mikrogramm bevont tablettát szedek, már 4. hónapja, és eddig nem tapasztaltam ilyet: az első levél 3. heténél tartok, sőt mindjárt elfogyott. Viszont valami történt! Nem tudom, esetleg nem szívodott fel a tabletta? Vagy mert nagy mértékű stressz ért? De már 6 napos menstruacióm van, hiába szedtem tovabb a gyógyszert nem fogta le a méhemet! Mindjárt itt van a hét napos szünet, és mégse! Kérdéseim: 1. A menstruáció lehet jele valami súlyos betegségnek? 2. Hagyjak szünetet, vagy szedjem tovább a gyógyszert?

        Dr. Pétervári László válasza a Nőgyógyászati betegségek témában

        A rendellenes vérzés mindenképpen kóros. A vérzés okának megállapítása szükséges. Amennyiben semmi szervi oka nincs a vérzésnek, akkor funkcionális oka van, ekkor gyógyszeres kezelés jön szóba. Jelen esetben a fogamzásgátló előírás szerinti tovább szedése 21. napig, majd 7 nap szünet után az új levél szedése.Ha a következő menstruációs ciklusban is rendellenes vérzés jelentkezne akkor nőgyógyászati szakrendelés felkeresése szükséges.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. november 17., 07:48; Megválaszolva: 2018. november 17., 18:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: